Uvertira u advent

Nismo sigurni gdje ćemo ove godine u Rijeci na kuhano vino, pa donosimo recept

Sanda Milinković

Foto: Pexels

Foto: Pexels

S obzirom na cijene i adventsku ponudu, možda je vrijeme da topli napitak usavršite kod kuće.

Kuhano vino jedno od sinonima adventiranja po gradu, a s obzirom na cijene koje svakodnevno rastu, ali i ponudu ovogodišnjeg riječkog adventa, možda je pravo vrijeme da ovaj topli napitak naučite napraviti kod kuće.


Za pripremu vam je potrebno svega pet minuta, za kuhanje petnaest, a za uživanje – cijeli vikend.


Sastojci


750 ml crvenog vina
1 veći štapić od cimeta (ili dva manja)
2 zvjezdana anisa
4 klinčića
2 trakice limunove kore
4 čajne žlice sitno granuliranog šećera


Postupak


U veću padelu stavite crveno vino, cimet, klinčić, anis i narendanu koricu limuna uz šećer. Kuhajte na laganoj vatri desetak minuta.


Uklonite padelu s vatre i ostavite da se hladi narednih 30 minuta.


Za posluživanje, zagrijte (ali ne do točke vrenja!), malo “promućkajte” i izlijte u šalice koje dobro drže toplinu, piše BBC.