FOTO: iStock
Gotovo u tren oka!
povezane vijesti
Teksaško-meksička kuhinja oličenje je aromatičnih, toplih jela koja stvarno pokreću metabolizam i istovremeno nam pružaju pravi kulinarski užitak.
Neki od Tex-mex klasika su izdašna jela poput čilija s rižom i grahom, hrskavi tacosi s nadjevom od mljevenog mesa ili ukusni burritos s kukuruznim tortiljama. Ali Tex-mex jela su moguća i bez veće količine ugljikohidrata – što dokazuje ovaj brzi recept za ukusni složenac s mljevenim mesom inspiriran Meksikom.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Pripremljeno u samo 25 minuta, ovo jelo nije samo fantastičnog okusa već i pravi proizvod za mršavljenje zahvaljujući svježim, šarenim sastojcima.
Mljeveno meso, grah i sir osiguravaju da sadrži mnogo proteina, a u isto vrijeme malo ugljikohidrata. Savršeno za svakoga tko želi uživati i istovremeno mršavjeti ili jednostavno želi malo kulinarske raznolikosti.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Sastojci (za četiri porcije):
- 2 velike glavice bijelog luka
- 500 g šarenih paprika
- 100 g rajčica
- 2 češnja češnjaka
- 3 žlice kukuruza iz konzerve
- 3 žlice graha iz konzerve
- 2 žlice maslinovog ulja
- 500 g mljevenog mesa
- 1 žličica ljute paprike u prahu
- 1 žličica slatke paprike u prahu
- 1⁄2 žličice čilija
- 1⁄2 žličice mljevenog kumina
- Sol, papar
- 2 žlice paste od rajčice
- 150 g ribanog cheddara
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Priprema:
Ogulite i sitno nasjeckajte luk i češnjak. Paprike operite, očistite od peteljki i narežite na komade veličine zalogaja.
Rajčice operite i sitno nasjeckajte. Kukuruz i grah isperite i ostavite da se ocijedi. Zagrijte malo ulja u tavi. Dodajte luk i kratko ga pirjajte. Zatim dodajte mljeveno meso i pirjajte na jakoj vatri.
Dodajte papriku i češnjak i dobro promiješajte. Pirjajte oko pet minuta dok paprike malo ne omekšaju.
Sve začinite paprikom u prahu, čilijem, kuminom, soli i paprom. Zatim umiješajte pastu od rajčice zajedno s nasjeckanom rajčicom. Na kraju ubacite grah i kukuruz.
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i sve izlijte u posudu za pečenje. Pospite ribanim sirom. Pecite oko 10 do 15 minuta, dok sir ne porumeni i otopi se.