FOTO/Unsplash
Ljetno jelo puno užitka
povezane vijesti
Brzo i jednostavno jelo koje će vam dati energiju i pružiti pravi gurmanski užitak. Šareni sastojci i okusi koji će vas potpuno osvojiti. Punjene paprika koje ćete zapeći u pećnici te se počastiti rapsodijom začina.
Bez obzira jeste li velemajstor u kuhinji ili tek početnik, budite sigurni da će ove paprike uspjeti i s lakoćom se nametnuti u vaš jelovnik. Pripremite ga s ljubavlju i uživajte u svakom zalogaju.
Sastojci
- 4 crvene paprike
- Ekstra djevičansko maslinovo ulje, za podlijevanje
- 1½ šalice cheddar sira
- Kriške avokada ili guacamole, za posluživanje
- Klinovi limete, za posluživanje
- Morska sol i svježe mljeveni crni papar
Punjenje
- 1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 2 režnja češnjaka, naribana
- 2 jalapena narezana na kockice, po želji više za preljev
- 2 luka, nasjeckana
- 1 žličica korice limete
- 1½ žlice soka limete
- 1 žličica kima
- 1 žličica korijandera
- 1 žličica kajenskog papra
- 1 žličica morske soli
- ½ šalice sitno sjeckanog cilantra
- 3 šalice kuhane riže
- 1½ šalice kuhanog crnog graha, ocijedite i isperite
- 1½ šalice zrna kukuruza
Upute
Zagrijte pećnicu na 250 stupnjeva i obložite lim za pečenje papirom za pečenje. Paprike prepolovite po dužini, uklonite sjemenke i opne i stavite na lim za pečenje, prerezane prema gore. Prelijte maslinovim uljem, soli i paprom te pecite 10 minuta. Iscijedite i bacite svu tekućinu koja se nakuplja u paprikama. Paprike ostavite sa strane.
Napravite nadjev. U velikoj zdjeli pomiješajte maslinovo ulje, češnjak, jalapeños, mladi luk, koricu limete, sok limete, kim, korijander, kajenski šašar, sol i cilantro. Ubacite rižu, crni grah i kukuruz.
Nadjev ubacite na polovice paprika i prelijte ih sirom. Pecite 2 do 5 minuta ili dok sir ne zakipi i ne porumeni. Nastavite peći na 200 stupnjeva 10 do 15 minuta dok se sir ne otopi. Poslužite uz kriške avokada, kriške limete i dodatni jalapenos, ako želite.