Byakuya

Nema tu čokolade i vanilije: pogledajte kako izgleda sladoled od 6 tisuća eura!

Šarlota Brnčić

Foto: Ilustracija, Pexels

Foto: Ilustracija, Pexels

Biste li ga kušali?

Nedavno je predstavljen najskuplji sladoled na svijetu!


Zove se Byakuya, proizvodi ga u Japanu tvrtka Cellato i nosi potpis Tadayoshi Yamada, chefa poznatog restorana RiVi u Osaki kojemu je povjeren zadatak pronalaženja recepta za ekskluzivni okus.


No, ono što je prije svega eksplozivno je nevjerojatna cijena.


Da biste kušali jednu mjericu, morate izdvojiti 880.000 japanskih jena, što odgovara cifri od oko 6.200 eura. Otprilike kao cijena rabljenog automobila.


“Trebalo je više od godinu i pol dana pokušaja i pogrešaka da se dobije pravi okus”, kažu iz tokijske tvrtke, a koja je izjavila da je potpuno zadovoljna s obzirom da je njihova kreacija ušla u Guinnessovu knjigu rekorda.


Sigurno se pitate od kojih je sastojaka napravljen sladoled “jezive” cijene?


Unutra nalazimo dvije izvrsnosti Made in Italy: bijeli tartuf Alba (u Japanu košta 2 milijuna jena po kilogramu, što je više od 13 tisuća eura) i Parmigiano Reggiano.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli CHUM 104.5 (@chum1045)



Za kraj, odnosno dekoraciju, talog od sakea (nusproizvod alkoholnog pića dobivenog fermentacijom riže) i jestivi zlatni list.


Kako je navedeno na web stranici Cellato, svaki paket uključuje metalnu žlicu koju su ručno izradili obrtnici iz Kyota.


Tvrtka Cellato također predlaže da se prvo ulije ulje od bijelog tartufa kako bi se proizvod bolje okusio te da se kombinira s žestokim pićima poput bijelog vina, ruma ili grappe.


Biste li ga kušali? Vjerojatno ako bi vam ga ponudili besplatno, s obzirom na nepristupačnu cijenu…