Foto Pexels
Obogatite vaše deserte ovim sastojkom kojeg ne moramo jesti samo za doručak
povezane vijesti
Osim što možete ujutro uživati u kukuruznim pahuljicama bilo da ih stavljate u mlijeko ili jogurt, miješate sa raznim voćem, s njima možete i neke recepte učiniti hrskavijima.
Predstavljamo vam recept za kekse i čokoladnu salamu s hrskavim cornflakesom.
Keksi s kukuruznim pahuljicama
Sastojci za izradu 12 keksa:
- 100 gr kukuruznih pahuljica
- 250 grama brašna
- 2 jaja
- 200 gr maslaca
- 150 grama šećera
- 1 žličica praška za pecivo za kolače
Priprema: U zdjelu uspite pahuljice i zgnječite ih. U drugu zdjelu stavite šećer, jaja, prašak za pecivo, prosijano brašno i otopljeni maslac pa ostavite da se ohladi. Napravite homogenu smjesu.
Od ove smjese uz pomoć dvije žlice uzimajte malu količinu, formirajte kekse, a zatim ih umiješajte u mljevene pahuljice i pazite da budu dobro prekriveni žitaricama.
Složiti u pleh obložen papirom za pečenje i peći u prethodno zagrijanoj statičnoj pećnici na 180° otprilike 10 minuta.
Čokoladna salama s kukuruznim pahuljicama
Sastojci:
- 100 gr kukuruznih pahuljica
- 165 grama crne čokolade
- 1 jaje
- 50 grama šećera
- 75 grama omekšalog maslaca
- šećer u prahu za ukrašavanje
Priprema: Rukama izmrvite pahuljice u zdjelu. U međuvremenu tamnu čokoladu narežite na sitne komadiće i zajedno s maslacem otopite na vodenoj kupki.
Staviti šećer u posudu i dodati jaje. Miješajte dok ne postane svjetlije i pjenasto. Dodajte čokoladu i sve promiješajte.
Potom dodajte i žitarice. Dobiti ćete kompaktnu smjesu koju možete formirati u salamu.
Ne zaboravite ju zarolati s papirom za pečenje te čvrsto stisnuti stranice poput bombona.
Stavite salamu u hladnjak na nekoliko sati. Prije posluživanja pospite ju šećerom u prahu.