Sa kakaom

Ne možete zamisliti karneval bez kroštula? Isprobajte “tamnu” varijantu

Šarlota Brnčić

Foto: Pexels

Foto: Pexels

Obavezno ih pospite šećerom u prahu, ali ih možete ukrasiti i na drugačiji način

Danas postoji mnogo recepata za ove tipične karnevalske slastice, a osim klasičnog šećera u prahu, mogu se ukrasiti i medom ili čokoladom.


Možete ih pripremiti u pećnici, a ne pržiti ih u ulju. Pećnicu svakako treba preferirati, ne samo ako ste na dijeti, već i ako se pridržavate zdrave prehrane.


Varijanta koju mi ​​predlažemo je ona s kakaom.


Sastojci:


  • 110 g brašna
  • 20 g gorkog kakaa
  • 20 g šećera
  • 1 srednje jaje
  • 1 korica organske naranče
  • 1 žličica ulja od kikirikija
  • 15 ml mlijeka

Priprema: Zagrijte pećnicu na 190°. U zdjelu uspite brašno, dodajte naribanu koricu naranče, šećer, kakao.


U sredinu stavite jaje, dodajte ulje od kikirikija i na kraju mlijeko pa miješajte prvo žlicom, zatim vršcima prstiju dok ne dobijete jednoličnu i glatku smjesu.


Dobiveno tijesto premjestite na malo pobrašnjenu radnu površinu, razvaljajte ga uz pomoć valjka za tijesto u vrlo tanki pravokutnik (debljine oko 2 mm).


Izrežite pravokutnik na tri dijela, a zatim na više traka.


Dobivene kroštule stavite na pleh obložen papirom za pečenje i pecite ih oko 10 minuta ili dok malo ne napuhnu, postanu hrskave i dok se na površini ne pojave mjehurići.


Prije posluživanja pospite šećerom u prahu.