Foto: Pexels
Obavezno ih pospite šećerom u prahu, ali ih možete ukrasiti i na drugačiji način
povezane vijesti
Danas postoji mnogo recepata za ove tipične karnevalske slastice, a osim klasičnog šećera u prahu, mogu se ukrasiti i medom ili čokoladom.
Možete ih pripremiti u pećnici, a ne pržiti ih u ulju. Pećnicu svakako treba preferirati, ne samo ako ste na dijeti, već i ako se pridržavate zdrave prehrane.
Varijanta koju mi predlažemo je ona s kakaom.
Sastojci:
- 110 g brašna
- 20 g gorkog kakaa
- 20 g šećera
- 1 srednje jaje
- 1 korica organske naranče
- 1 žličica ulja od kikirikija
- 15 ml mlijeka
Priprema: Zagrijte pećnicu na 190°. U zdjelu uspite brašno, dodajte naribanu koricu naranče, šećer, kakao.
U sredinu stavite jaje, dodajte ulje od kikirikija i na kraju mlijeko pa miješajte prvo žlicom, zatim vršcima prstiju dok ne dobijete jednoličnu i glatku smjesu.
Dobiveno tijesto premjestite na malo pobrašnjenu radnu površinu, razvaljajte ga uz pomoć valjka za tijesto u vrlo tanki pravokutnik (debljine oko 2 mm).
Izrežite pravokutnik na tri dijela, a zatim na više traka.
Dobivene kroštule stavite na pleh obložen papirom za pečenje i pecite ih oko 10 minuta ili dok malo ne napuhnu, postanu hrskave i dok se na površini ne pojave mjehurići.
Prije posluživanja pospite šećerom u prahu.