Foto: Pexels
Gotovo je za pet minuta!
povezane vijesti
Ljubiteljica pizze s bloga Simply recipes kaže da često organizira “pizza tulume” za prijatelje i obitelji u svome dvorištu jer osim što obožava okus talijanskog specijaliteta, voli se poigrati s različitim namirnicama i stvarati drugačije okuse.
Nedavno je počela unositi određene promjene u izradu tijesta za pizzu da bi nahranila organizam proteinima pa je umjesto klasičnih sastojaka, počela koristiti grčki jogurt.
Sve što vam treba za ovakvu pizzu je jedan grčki jogurt (mali, u šalici), 136 g brašna i čajna žličica praška za pecivo.
Špatulom ćete miješati sve sastojke dok ne dobijete gušću smjesu koju ćete nastaviti mijesiti ručno dok ju ne pretvorite u mekanu loptu tijesta.
“Loptu” ćete preseliti na površinu koju ste prethodno pobrašnili te ju rukama ili valjkom za tijesto, razvaljati u oblik kruga.
Zatim ćete ju prebaciti na lim za pečenje.
Na tijesto ćete staviti sastojke po želji, a ako želite hrskavu koricu, peći ćete samo tijesto pet minuta prije nego na njega složite namirnice koje želite.
Kada napravite pizzu sa svim sastojcima, pecite ju deset do dvadeset minuta na 220 stupnjeva.
Kada se ispeče, ostavite pizzu sa strane na pet minuta da se “odmori” prije posluživanja.