Foto Pexels
Polagano žvakanje dobra je navika koju često zaboravljamo i koja vam može pomoći i u mršavljenju
povezane vijesti
Prehrana i tjelesna aktivnost dva su ključna elementa za mršavljenje, ali način na koji jedemo također utječe na apsorpciju kalorija i više.
Naime, previše je onih koji, gotovo nesvjesni toga, obroke konzumiraju na brzinu, često čak i pred računalom ili televizorom, ne okusivši hranu, ali prije svega ne prožvakavši je dobro.
Polagano žvakanje, pak, dobra je navika koju često zaboravljamo, a koja vam, između ostalog, može pomoći i u mršavljenju bez previše napora i umora.
Polaganim žvakanjem svakog zalogaja, točnije 35 puta kako stručnjaci predlažu, mogli biste pojesti oko 30% manje od onih koji hranu pojedu brže.
To je zato što bi žvakanje, između ostalog, pospješilo proizvodnju hormona koji pogoduju osjećaju sitosti.
Među prednostima onih koji jedu polako, dobro žvaču i stoga bolje uživaju u hrani su: poboljšanje probave, pravo uživanje u hrani, smanjenje stresa i tjeskobe kao i usporavanje užurbanog tempa dana, ograničavanje napadaja gladi i više druženja.
Ova dobra navika također ima koristi protiv nekih zdravstvenih problema kao što je inzulinska rezistencija, kao i problema s refluksom želuca.
Ukratko, dakle, polako žvačući, možete dobiti mnoge prednosti:
- Lakše mršaviti
- Poboljšati probavu
- Suprotstaviti se stresu i tjeskobi
- Ograničiti napade gladi
- Zaista kušati hranu
- Spriječiti inzulinsku rezistenciju
- Izbjeći želučani refluks
Zato ne zaboravite svaki put kada jedete da si date pravo vrijeme da uživate u hrani i poboljšate svoje zdravlje jednostavnim žvakanjem!