Foto: iStock
Odlična grickalica ili predjelo u kojem će svi uživati
povezane vijesti
Volimo finger food, a pogotovo kada je i izgledom neodoljiv!
Ova mala drvca od lisnatog tijesta s pestom i sirom biti će odlična grickalica ili predjelo u kojem će uživati svi, a iznimno su jednostavne za napraviti.
Sastojci
- paket lisnatog tijesta, odmrznut preko noći u hladnjaku
- pola šalice (jedna mala staklenka) pesta od bosiljka
- 57 grama ribanog mozzarella sira
- 20 grama ribanog parmezana
- 1 jaje, umućeno
- 2 žličice pahuljica ili mljevene crvene paprike (po želji)
Priprema
Zagrijte pećnicu na 180°C i obložite pleh papirom za pečenje.
Na čistoj, ravnoj površini razvaljajte oba lista lisnatog tijesta.
Na oba namažite pesto od bosiljka, približavajući se što bliže rubovima.
Zatim po jednom od listova po pestu ravnomjerno posipajte ribanu mozzarellu
Preklopite drugim listom (da je strana s namazanim pestom prema dolje) i pritisnite ga rukama kako bi se sljubili.
Oštrim nožem ili rezačem za pizzu izrežite trake od cca 2,5 cm s lijeva na desnu stranu tako da dobijete više kratkih traka.
Po želji, ostavite traku 5 cm na jednom kraju tako da možete izrezati zvjezdice od tijesta za svoja drvca.
Presavijte božićna drvca tako što ćete trakicu koju ste izrezali pažljivo preklopiti četiri puta kako biste oblikovali grubi oblik trokuta.
Provucite kroz stabalce od tijesta štapić za ražnjić i stavite ga na pleh obložen papirom za pečenje.
Ponovite s ostatkom traka, a zatim upotrijebite mini zvjezdasti rezač da izrežete male zvjezdaste vrhove za drvce i nabodite zvjezdice na vrhove peciva.
Premažite ih razmućenim jajetom, a zatim ih prebacite u pećnicu na 15 minuta ili dok ne poprime zlatnu boju.
Izvadite iz pećnice i pospite ih crvene paprike po želji.
Poslužite dok su vruća i hrskava, piše Dished.
Punjenje po željiUmjesto pesta i mozzarelle, drvca možete puniti šunkom i sirom, ili pak slatkim nadjevima kao što su džem ili namaz od čokolade. |