
Foto: iStock
Za ovaj recept biti će vam potrebno, osim kvalitetnih maslina, svega nekoliko sastojaka i deset minuta pripreme
Bilo da ćete ih poslužiti kao dodatak uz vino i sir, obogatiti blagdanski stol ili ih poslužiti za kojekakvu drugu prigodu, s mariniranim maslinama, jednim od dragulja talijanskog gastronomstva, nema pogreške.
Za ovaj recept biti će vam potrebno, osim kvalitetnih maslina, svega nekoliko sastojaka i deset minuta pripreme, a rezultat će biti još finiji od onih kupovnih. Marinirane masline čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi (staklenci) u hladnjaku do tri mjeseca.
Sastojci
- 500 g miješanih maslina bez koštica
- 4 češnja češnjaka, tanko narezana
- 2 grančice ružmarina
- 8-10 grančica timijana
- 1 list lovora
- korica od pola limuna
- 240 ml maslinovog ulja
- 1 žličica pahuljica crvenog čilija po želji
Priprema
Stavite masline koje ste prethodno isprali, tanko narezan češnjak, grančice ružmarina i timijana, lovorov list, limunovu koricu i pahuljice čilija u staklenku.
Polako prelijte maslinovim uljem, sve dok masline ne budu potopljene. Zatvorite staklenku i stavite ju u hladnjak na najmanje 48 sati ili do 1 tjedan.
Kada budu spremne, izvadite ih iz hladnjaka te pustite na sobnoj temperaturi barem dva sata.
Recept donosi Plays Well With Butter.