Talijanska gastronomija

Napravite marinirane masline s ružmarinom, češnjakom i limunom za rezultat ukusniji od kupovnih

Lucija Sučić

Foto: iStock

Foto: iStock

Za ovaj recept biti će vam potrebno, osim kvalitetnih maslina, svega nekoliko sastojaka i deset minuta pripreme

Bilo da ćete ih poslužiti kao dodatak uz vino i sir, obogatiti blagdanski stol ili ih poslužiti za kojekakvu drugu prigodu, s mariniranim maslinama, jednim od dragulja talijanskog gastronomstva, nema pogreške.


Za ovaj recept biti će vam potrebno, osim kvalitetnih maslina, svega nekoliko sastojaka i deset minuta pripreme, a rezultat će biti još finiji od onih kupovnih. Marinirane masline čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi (staklenci) u hladnjaku do tri mjeseca.


Sastojci


  • 500 g miješanih maslina bez koštica
  • 4 češnja češnjaka, tanko narezana
  • 2 grančice ružmarina
  • 8-10 grančica timijana
  • 1 list lovora
  • korica od pola limuna
  • 240 ml maslinovog ulja
  • 1 žličica pahuljica crvenog čilija po želji

Priprema


Stavite masline koje ste prethodno isprali, tanko narezan češnjak, grančice ružmarina i timijana, lovorov list, limunovu koricu i pahuljice čilija u staklenku.


Polako prelijte maslinovim uljem, sve dok masline ne budu potopljene. Zatvorite staklenku i stavite ju u hladnjak na najmanje 48 sati ili do 1 tjedan.


Kada budu spremne, izvadite ih iz hladnjaka te pustite na sobnoj temperaturi barem dva sata.


Recept donosi Plays Well With Butter.