Za cijelu obitelj

Napravite fine popečke od kukuruza i začinskog bilja s umakom od jogurta

A. P.

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Popečke možete smrznuti i koristiti po potrebi

Začinjeni, slani popečci od kukuruza šećerca savršen su primjer kako možete napraviti sjajno jelo od namirnica koje sigurno imate u špajzi uz dodatak malo svježeg začinskog bilja.


Ovo izvrsno jelo po receptu Gordona Ramsaya odličan je izbor za lagani ljetni ručak koji će se svidjeti i odraslima i djeci. Brzo se priprema, može se jesti toplo ili hladno, a najbolje od svega popečke možete i smrznuti te ih koristiti po potrebi, piše Big Oven.


Sastojci:


  • 1/2 šalice brašna
  • 1/2 žličice praška za pecivo
  • 1 cijelo jaje
  • 1/3 šalice punomasnog mlijeka
  • 2 cijela mlada luka; tanko narezana
  • 1 cijela crvena čili papričica; očišćena od sjemenki i sitno nasjeckana
  • 2 žlice korijandera; nasjeckano
  • 1 limenka kukuruza šećerca; ocijediti i osušiti

Za umak od jogurta


  • 1 šalica grčkog jogurta
  • 1/2 crvene čili papričice; očišćena od sjemenki i sitno nasjeckana
  • 1/2 limete; korica i sok
  • 2 žlice korijandera; nasjeckano

Priprema:


Prosijte brašno i prašak za pecivo u zdjelu za miješanje i začinite sa soli i paprom po ukusu. Napravite udubinu u sredini brašna i dodajte razmućeno jaje i mlijeko.


Umutite, postupno dodavajući brašno u mokru smjesu dok ne dobijete glatko i svilenkasto tijesto. Dodajte 1 žlicu ekstra djevičanskog maslinovog ulja i miješajte tijesto dok ne bude glatko, dodajući još malo mlijeka ako je potrebno.


Ubacite nasjeckani mladi luk, čili papričicu, korijander i zrna kukuruza šećerca u tijesto i miješajte dok se ne sjedini.


Zagrijte 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Stavite žlicu tijesta u vruću tavu, lagano spljoštite pljeskavice lopaticom i razmaknite ih najmanje 2 centimetra.


Pecite popečke 2 minute, zatim ih okrenite na drugu stranu i nastavite ih peći još 1 do 2 minute dok ne postanu hrskave i zlatno smeđe. Premjestite popečke na tanjur obložen kuhinjskim papirom da upije višak ulja, pa ih poslužite s umakom od jogurta.


Za umak od jogurta:


Pomiješajte sve sastojke u maloj posudi. Probajte i po potrebi začinite sa soli i paprom, zatim ostavite u hladnjaku do posluživanja.