Foto: Pixabay
Popečke možete smrznuti i koristiti po potrebi
povezane vijesti
Začinjeni, slani popečci od kukuruza šećerca savršen su primjer kako možete napraviti sjajno jelo od namirnica koje sigurno imate u špajzi uz dodatak malo svježeg začinskog bilja.
Ovo izvrsno jelo po receptu Gordona Ramsaya odličan je izbor za lagani ljetni ručak koji će se svidjeti i odraslima i djeci. Brzo se priprema, može se jesti toplo ili hladno, a najbolje od svega popečke možete i smrznuti te ih koristiti po potrebi, piše Big Oven.
Sastojci:
- 1/2 šalice brašna
- 1/2 žličice praška za pecivo
- 1 cijelo jaje
- 1/3 šalice punomasnog mlijeka
- 2 cijela mlada luka; tanko narezana
- 1 cijela crvena čili papričica; očišćena od sjemenki i sitno nasjeckana
- 2 žlice korijandera; nasjeckano
- 1 limenka kukuruza šećerca; ocijediti i osušiti
Za umak od jogurta
- 1 šalica grčkog jogurta
- 1/2 crvene čili papričice; očišćena od sjemenki i sitno nasjeckana
- 1/2 limete; korica i sok
- 2 žlice korijandera; nasjeckano
Priprema:
Prosijte brašno i prašak za pecivo u zdjelu za miješanje i začinite sa soli i paprom po ukusu. Napravite udubinu u sredini brašna i dodajte razmućeno jaje i mlijeko.
Umutite, postupno dodavajući brašno u mokru smjesu dok ne dobijete glatko i svilenkasto tijesto. Dodajte 1 žlicu ekstra djevičanskog maslinovog ulja i miješajte tijesto dok ne bude glatko, dodajući još malo mlijeka ako je potrebno.
Ubacite nasjeckani mladi luk, čili papričicu, korijander i zrna kukuruza šećerca u tijesto i miješajte dok se ne sjedini.
Zagrijte 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Stavite žlicu tijesta u vruću tavu, lagano spljoštite pljeskavice lopaticom i razmaknite ih najmanje 2 centimetra.
Pecite popečke 2 minute, zatim ih okrenite na drugu stranu i nastavite ih peći još 1 do 2 minute dok ne postanu hrskave i zlatno smeđe. Premjestite popečke na tanjur obložen kuhinjskim papirom da upije višak ulja, pa ih poslužite s umakom od jogurta.
Za umak od jogurta:
Pomiješajte sve sastojke u maloj posudi. Probajte i po potrebi začinite sa soli i paprom, zatim ostavite u hladnjaku do posluživanja.