Kad temperatura poraste

Napravite domaće ledene lizalice od breskve i mente: ukusne su i odlično gase žeđ

Šarlota Brnčić

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Idealne su za za velike vrućine da se rashladite iznutra

Ukusne su i super osvježavajuće. U receptu koji predlažemo za dobivanje svježijeg okusa odlučili smo koristiti listiće mente koji zajedno s breskvama daju boju i okus.


Ako volite nježniji okus, lako ih možete izostaviti ili smanjiti količinu.


Ukoliko nemate kalupe, staklenke od jogurta možete reciklirati i koristiti drvene štapiće od drugih dobro očišćenih sladoleda ili uzeti nove.


Da biste ih mogli umetnuti okomito morat ćete staklenke napuniti smjesom i staviti ih u zamrzivač na najmanje pola sata, za to vrijeme će se površina smrznuti i tada ćete moći umetnuti štapić tako da ostaje ravno.


Sastojci:


  • 100 g sirupa od mente
  • 300 g vode
  • 200 g već očišćenih breskvi
  • 2 listića mente

Priprema: Pomiješajte sirup s vodom, a breskve i listiće mente stavite u sjeckalicu i usitnite ih u pire.


Sada stavite malo pirea ili vode sa sirupom mente na dno kalupa ili staklenke i stavite u zamrzivač.


Nakon nekih trideset/četrdeset minuta izvadite ih i dodajte još malo smjese, izmjenjujući okuse, pa tamo gdje je bio pire dodajte vodu s sirupom mente i obrnuto.


Tako nastaviti dok se staklenke ne napune do vrha, stavite ih u zamrzivač i nakon otprilike pola sata izvadite i ubacite štapić.


Ponovno stavite u zamrzivač i pričekajte da se potpuno smrzne.


Kada ih budete željeli konzumirati, samo zagrijte staklenku rukom i izvucite ledenu lizalicu pomoću štapića.