![Foto: iStock](https://www.novilist.hr/wp-content/uploads/2025/01/iStock-484947471-717x478.jpg)
Foto: iStock
Budući da je Valentinovo iza ugla, možete napraviti one u obliku srca!
povezane vijesti
Ove gumene bombone možete napraviti od svega četiri sastojka, a ne sadrže umjetne boje niti ostale sumnjive sastojke.
Pomoću kalupa možete se igrati s raznoraznim oblicima, a budući da je Valentinovo iza ugla, možete napraviti one u obliku srca!
Možete ih čuvati u hladnjaku, u hermetički zatvorenoj posudi, do tjedan dana.
Sastojci
- 80 ml voćnog soka (od jabuke, naranče, brusnice, grožđa…) (80 g)
- 2 žlice (42 g) meda
- 2 žličice granuliranog šećera ili 2 paketića stevije po želji
- 2 1/2 žličice (1 paketić) želatine bez okusa
Priprema
Započnite postavljanjem silikonskih kalupa na lim za pečenje, što će vam kasnije olakšati da ih prenesete u hladnjak. Također, pobrinite se da u hladnjaku imate ravnu površinu na koju ćete staviti lim.
Svaki okus bombona napravite posebno: zakuhajte voćni sok, 2 žlice meda i 2 žličice granuliranog šećera ili stevije u malom loncu na srednje jakoj vatri. Povremeno promiješajte, a čim se počnu javljati mjehurići, maknite s vatre.
Ostavite sa strane da se ohladi par minuta; treba biti dovoljno toplo da se želatina otopi, ali ne i prevruće da oslabi moć stvrdnjavanja želatine.
U maloj posudi ili zdjelici prokuhajte želatinu bez okusa miješajući 2 1/2 žličice želatine s 1 žlicom vode dok se želatina potpuno ne otopi. Smjesa bi trebala postati prilično gusta dok je miješate.
Čim se želatina i voda potpuno pomiješaju, dodajte ih u prohlađenu smjesu sa sokom.
Provjerite je li želatina u potpunosti otopljena prije punjenja kalupa, a potom uzmite kapaljku kako biste pažljivo napunili silikonske kalupe.
Kalupe pažljivo stavite u hladnjak na 30 minuta, zatim ih izvadite iz kalupa i uživajte!
Napravite vrsta koliko želite s različitim okusima soka, a možete i kombinirati dva različita soka, poručuje Chelsweets.
Pripazite!Od sokova, nastojte izbjegavati ananas, kivi, mango, korijen đumbira, papaju, smokve ili sok od guave. Naime, oni sadrže enzim proteazu koji može spriječiti stvrdnjavanje želatine. |