Pršti okusom!

Najbolja ljetna večera: grillani sendvič s mozzarellom, rajčicama i pestom

Lucija Sučić

Foto: iStock

Foto: iStock

Iznenadite okusne pupoljke!

Sendviči su odličan način za brzinski, jednostavan i ukusan obrok. Umjesto klasične varijante sa salamom i sirom, iznenadite okusne pupoljke sendvičem koji će vas teleportirati u Italiju!


Ovaj grillani sendvič s mozzarellom, rajčicama i pestom oduševiti će i one najtvrdoglavije gurmane. Savjet na kojem ćete nam zahvaliti: kada budete radili pesto, obaveezno napravite duplu porciju tako da vam ostane dovoljno za još jedan ukusan sendvič tijekom tjedna.


Sastojci


Za sendvič:


  • 4 kriške kruha
  • 110 g mozzarelle
  • 1 velika rajčica narezana na ploške
  • 100 g pečene crvene paprike (u staklenci)

Za pesto:


  • 10 g svježeg lišća bosiljka
  • 2 češnja češnjaka, oguljena
  • 2 žlice oraha
  • 2 žlice ribanog parmezana
  • sol i papar po ukusu
  • 60 ml maslinovog ulja

Priprema


Za pripremu pesta, stavite bosiljak, češnjak, orahe i parmezan u blender, začinite solju i paprom po ukusu i pomiješajte. Dok blender radi, polako ulijevajte maslinovo ulje u smjesu.


Pesto ravnomjerno namažite na četiri kriške kruha i potom krište postavite u toster na 2 minute. na pesto stavite mozzarellu, rajčice i pečenu papriku i tostirajte na otvorenom tosteru dok se sir ne otopi, a povrće ne omekša.


Nakon što se sir počne topiti, dodajte druge kriške na vrh kako biste zatvorili sendviče, a zatim zatvorite toster na svega par minuta. Izvadite i odmah poslužite!