FOTO: iStock
Ako ste ljubitelj klasičnih churrosa, tradicionalnih španjolskih rolica s cimetom, bez ustručavanja vam možemo preporučiti i ovu jesensku kreaciju.
povezane vijesti
Pečenje kolača i jesen idu zajedno jednako dobro kao bundeve i Noć vještica. Stoga ne čudi da se s padom temperatura javlja unutarnja želja ispuniti stan prekrasnim mirisnim delicijama iz pećnice na kišne i tmurne dane.
Ako ste ljubitelj klasičnih churrosa, tradicionalnih španjolskih rolica s cimetom, bez ustručavanja vam možemo preporučiti i ovu jesensku kreaciju koja klasičnu tortu od sira podiže na sasvim novu razinu. Savršen desert za hladne dane, prekrasno sladak i kremast i impresionira svakoga na čijem tanjuru se pronađe.
Evo recepta za tortu koja ima okus kao mješavina churrosa, peciva s cimetom i crème brûléea.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Sastojci:
Za nadjev za cheesecake:
- 500 g nemasnog quark sira
- 750 g krem sira
- 250 ml vrhnja
- 3 jaja
- 50 ml ulja
- 80 g šećera
- 1 paketić vanilin šećera
- 1 vrećica praška za puding od vanilije
- 50 g kukuruznog škroba
Za podlogu:
- 250 g mljevenih speculaas keksa
- 100 g otopljenog maslaca
- Za nadjev od cimeta:
- 100 g maslaca
- 100 g smeđeg šećera
- 2 žlice cimeta
- 2 žlice brašna
Za glazuru od cimeta:
- Mješavina cimet-šećer (2 žlice svakog dobro izmiješati)
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Priprema:
Najprije dobro izmiješajte nemasni quark, vrhnje, krem sir, jaja i šećer. Zatim dodajte ulje, vanilin šećer, prašak za puding od vanilije i kukuruzni škrob te sve zamijesite u glatko tijesto.
Za podlogu sitno izmrvite speculaas kekse, pomiješajte s otopljenim maslacem i poravnajte u kalupu za pečenje (visine cca 2 cm). Izlijte smjesu za cheesecake na podlogu i poravnajte vrh. Od maslaca, smeđeg šećera, cimeta i brašna napravite kremastu smjesu za nadjev od cimeta i stavite je u male hrpice na površinu torte.
Čačkalicom ili vilicom iscrtajte mramorirane uzorke i rasporedite nadjev po torti. Ravnomjerno prekrijte cijelu površinu mješavinom cimeta i šećera i pecite na 175 stupnjeva 60 minuta. U pećnicu stavite posudu s vodom kako kolač ne bi popucao tijekom pečenja. Po želji pospite orasima ili naribanom čokoladom.