Foto: iStock
Slastica u kojoj uživaju i veliki i mali
povezane vijesti
Zdravija varijanta mini cheesecake tortica savršeno se uklapa u ljetne deserte svima koji ipak malo žele pripaziti na unos kalorija i šećera.
Stoga vam donosimo recept za slastice u kojima će uživati i veliki i mali, a po potrebi recept možete prilagoditi i napraviti bezglutensku verziju, piše BBC Food.
SASTOJCI
- 1 čajna žlica ulja od uljane repe
- 60 g meda
- 120 g zobene kaše
- ½ čajna žlica mješavine začina
- 300 g nemasnog grčkog jogurta
- 300 g laganog krem sira /10½oz lighter cream cheese
- 2 čajne žlice ekstrakta od valinije vanilla extract
- ½ limuna (samo korica) lemon, zest only
- 1 čajna žlica stevije
- 1 čajna žlica smeđeg šećera
- 1 čajna žlica kukuruznog brašna
- 2 jaja
- 120 g jagoda
PRIPREMA
Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva i lagano nauljite posudu u kojoj pečete muffine.
Ostatak ulja i meda stavite u lonac i zagrijte dok ne postane toplo i tekuće.
Maknite s “vatre” i umiješajte kašu i mješavinu začina dok se sve potpuno ne pokrije.
Podijelite smjesu u kalupe za muffine i lagano stisnite da napravite čvrstu bazu.
U većoj posudi pomiješajte jogurt, krem sir, ekstrakt od vanilije, limunov sok, steviju, šećer i kukuruzno brašno.
Umiksajte jaja dok smjesa ne postane glatka.
Žlicom nanesite na svaku bazu.
Stavite kalupe u pećnicu i pecite na petnaest minuta. Nakon toga, pustite da se hlade na sobnoj temperaturi.
Pažljivo uklonite mini cheesecake torbice i na vrh posložite jagode.
Ohladite sve još malo u hladnjaku i uživajte u osvježavajućem desertu.