Foto: Pixabay
Jogurt ju čini tako mekom da se topi u ustima
povezane vijesti
Recept je vrlo jednostavan i brz, a potrebno je točno 10 minuta za pripremu.
Mješavina je onoga što već imate kod kuće.
Nekoliko minuta u pećnici i osjetit ćete voćni miris koji će preplaviti cijelu kuću, a u čiju će se dobrotu uvjeriti kušanjem.
Sastojci
- 5 nektarina ili breskvi
- 200 g brašna
- 200 g grčkog jogurta sobne temperature
- 2 jaja
- 150 g šećera + 2 žličice za glazuru
- 50 ml suncokretovog ulja (ili rižinog ulja)
- kora 1 limuna
- 1 žlica ekstrakta vanilije
- 1 vrećica praška za pecivo
Priprema
Par minuta mutite jaja sa šećerom, vanilijom i limunovom koricom dok ne dobijete svijetlu i pjenastu smjesu.
Zatim polako dodavati ulje uz nastavak mućenja, a potom i jogurt sobne temperature.
Na kraju dodati brašno prethodno prosijano sa praškom za pecivo.
Posebno dobro operite breskve, 3 sitno narežite, ostale 2 breskve narežite na tanke ploške.
U tijesto uspite sitno narezane breskve, dobro promiješajte i izlijte smjesu u prethodno namašćen i pobrašnjen kalup.
Ploške bresaka stavite na površinu bez da ih gurate u tijesto (tijekom pečenja će malo potonuti).
Pecite u jako zagrijanoj statičnoj pećnici na 180° oko 35 – 40 minuta.
Torta od breskvi je gotova kada se dobro karamelizira na površini!
Dok je još vruća dodajte par žlica šećera na vrh.
Pričekajte 10 minuta, a zatim ju izvadite iz kalupa. Pustite da se ohladi najmanje 1 sat.