Brzo gotovo!

Mediteranska tostada za ukusan doručak kojim se gube kilogrami

Sanda Milinković

Foto: iStock

Foto: iStock

Nova godina, novi mi i novi ukusni zalogaji za zdrav početak

Mediteranska tostada je brza i zdrava verzija doručka koja će vam dati dovoljno snage da izdržite čitavo jutro. Hrskava tostada prekirvena slojem kremastog humusa, jaja, povrća i feta sira, zaokružen je obrok prepun zdravih namirnica uz koje ćete lakše pripaziti na unos kalorija te pravilnu prehranu.


Tostada je originalno naziv za razna jela u Meksiku i drugim dijelovima Latinske Amerike koja uključuju tostiranu tortilju kao glavnu bazu pripreme, a The Harvesten Kitchen donosi mediteransku verziju omiljene zamjenice za ugljikohidrate.


Sastojci


4 tostade
8 smućkanih jaja
100 g humusa od pečenih crvenih paprika (po želji, možete koristiti i svoju omiljenu verziju humusa=
100 g nareckane crvene paprike
100 g zelenog luka
120 ml mlijeka
1 čajna žličica češnjaka
1 čajna žličica origana
100 g nasjeckanog krastavca
100 g nasjeckane rajčice
60 g feta sira


Priprema


U velikoj tavi na srednje jakoj vatri dodajte crvenu papriku i kuhajte 2-3 minute dok ne omekša. Dodajte jaja, mlijeko, češnjak, origano i zeleni luk. Konstantno miješajte dok jaja više nisu prozirna (oko dvije minute).


Na svaku tostadu nanesite humus, smjesu s jajima, krastavac, rajčicu i feta sir.


Poslužite odmah i uživajte!