Foto Pexels
Možete ga namazati na kruh ili dvopek ili njime zamijeniti tradicionalni maslac
povezane vijesti
Volite li bademe ? Onda iskoristite priliku i naučite kako napraviti domaći maslac od badema.
Možete ga koristiti jednostavno kao poslasticu za mazanje na kruh ili dvopek, ali i kao zamjenu tradicionalnog maslaca u pripremi slastica i keksa ili za pripremanje rižota.
Ovdje su svi sastojci i upute koje će vam pomoći da napravite domaći maslac od badema u nekoliko minuta.
Recept je stvarno jednostavan i pristupačan svima.
Sastojci:
- 250 gr oljuštenih badema
- 1 žličica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 1 prstohvat soli (po želji)
- 1 žličica vode (po potrebi)
Priprema: Bademe tostirajte 5 minuta na zagrijanoj tavi ili u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C. Stavite bademe u blender i miksajte dok ne dobijete brašno.
Tijekom procesa, bademi će početi otpuštati svoja prirodna ulja. Ako se smjesa lijepi za stranice blendera, žličicom je gurnite prema sredini i nastavite s miješanjem. Kako biste sve olakšali, svom pripravku dodajte 1 žličicu vode i 1 žličicu ekstra djevičanskog maslinovog ulja.
No, ako koristite snažni multipraktik, nećete morati dodavati vodu ili ulje i vaš savršeno homogeni maslac od badema bit će gotov za nekoliko minuta.
Sa običnim blenderom, s druge strane, morat ćete imati malo više strpljenja i po potrebi dodati malo ulja za bolje miješanje.
Maslac od badema možete aromatizirati prstohvatom soli, ovisno o tome koristite li ga za pripremu slatkih ili slanih jela.
Domaći maslac od badema možete čuvati u čistoj staklenoj posudi ili u posudi za hranu u hladnjaku oko tjedan dana.
S navedenim sastojcima dobit ćete oko 250 grama maslaca od badema.