Foto: iStock
Gotov za svega pola sata, ovaj umak prepun okusa i aroma zajamčeno će postati tjedni favorit
povezane vijesti
Mascarpone nipošto nije samo za kolače, a s malo mašte njime možete obogatiti razna jela, poput ove ukusne tjestenine s ‘lažnim raguom’.
Mascarpone će mu podariti svilenkastu i kremastu teksturu te će se vrlo vjerojatno pronaći na redovnom meniju. Gotov za svega pola sata, ovaj umak prepun okusa i aroma zajamčeno će postati tjedni favorit!
Sastojci
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 žličica sjemenki komorača
- 6 svinjskih kobasica ili drugih kvalitetnih kobasica bez ovoja
- 2 režnja češnjaka
- 125 ml bijelog vina (po želji)
- 400 g nasjeckane rajčice u konzervi
- 100 g mascarponea
- 1 šaka listova bosiljka
- 200 g tjestenine po želji
- sol i papar po ukusu
Priprema
Na tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte sjemenke komorača i pirjajte 30 sekundi. Zatim dodajte nasjeckanu kobasicu i češnjak i miješajte oko 5-7 minuta dok se ne karamelizira.
Nakon što se meso kobasica zapeče, dodajte bijelo vino i smanjite vatru. Dodajte konzerviranu rajčicu i ostavite da krčka 15-20 minuta.
U međuvremenu skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju.
Vratite se na umak te u njega umiješajte mascarpone te začinite po ukusu solju i paprom.
Ocijedite tjesteninu pa ju umiješajte u umak i za kraj ukrasite natrganim bosiljkom.
Recept donose Great British Chefs.