Foto: Pixabay
Puretina je izvrsna za mariniranje u ulju, limunu, začinskom bilju i/ili začinima
povezane vijesti
Puretinu možete pripremiti na mnogo načina: prsa ispeći na tavici ili zamotati u roladu ili pripremiti za salatu, možda i malo marinirati da se prožme začinima.
Marinirana pureća salata lagano je jelo, idealno za dijetu i kontrolu težine.
Sastojci:
- 300 g purećih prsa
- 1 žuta paprika
- 3 velike rajčice
- 4 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- soli po ukusu
- mljeveni crni papar po ukusu
- nasjeckani peršin po ukusu
- nasjeckanih listova kadulje po ukusu
- nasjeckani ružmarin po ukusu
Priprema: Prvo ispecite papriku. Nakon što ju zapečete s obje strane, maknite ju s vatre i narežite na kockice.
Rajčice zarežite na dnu, blanširajte ih 2-3 minute u kipućoj vodi, ohladite pod mlazom vode, očistite od kožice i sjemenki i narežite na kockice.
Zatim ispecite puretinu pa je narežite na kockice. Stavite ju u zdjelu s uljem, solju, paprom, nasjeckanim aromatičnim biljem i ostavite da se marinira u hladnjaku 15 minuta, pokrivši zdjelu prozirnom folijom.
Dodajte pečenu papriku narezanu na kockice i rajčicu.
Ako želite, možete dodati i češanj cijelog češnjaka ili ulje sa češnjakom, pripremljeno tako da se češnjak prije upotrebe ostavi neko vrijeme u ulju.
Pokrijte zdjelu plastičnom folijom i ostavite da se marinira u hladnjaku par sati.
Kada ste spremni za posluživanje, rasporedite na pojedinačne tanjure i … dobar tek!