Lagano i hranjivo

Marinirana pureća salata punog i fantastičnog okusa

Šarlota Brnčić

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Puretina je izvrsna za mariniranje u ulju, limunu, začinskom bilju i/ili začinima

Puretinu možete pripremiti na mnogo načina: prsa ispeći na tavici ili zamotati u roladu ili pripremiti za salatu, možda i malo marinirati da se prožme začinima.


Marinirana pureća salata lagano je jelo, idealno za dijetu i kontrolu težine.


Sastojci:


  • 300 g purećih prsa
  • 1 žuta paprika
  • 3 velike rajčice
  • 4 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • soli po ukusu
  • mljeveni crni papar po ukusu
  • nasjeckani peršin po ukusu
  • nasjeckanih listova kadulje po ukusu
  • nasjeckani ružmarin po ukusu

Priprema: Prvo ispecite papriku. Nakon što ju zapečete s obje strane, maknite ju s vatre i narežite na kockice.


Rajčice zarežite na dnu, blanširajte ih 2-3 minute u kipućoj vodi, ohladite pod mlazom vode, očistite od kožice i sjemenki i narežite na kockice.


Zatim ispecite puretinu pa je narežite na kockice. Stavite ju u zdjelu s uljem, solju, paprom, nasjeckanim aromatičnim biljem i ostavite da se marinira u hladnjaku 15 minuta, pokrivši zdjelu prozirnom folijom.


Dodajte pečenu papriku narezanu na kockice i rajčicu.


Ako želite, možete dodati i češanj cijelog češnjaka ili ulje sa češnjakom, pripremljeno tako da se češnjak prije upotrebe ostavi neko vrijeme u ulju.


Pokrijte zdjelu plastičnom folijom i ostavite da se marinira u hladnjaku par sati.


Kada ste spremni za posluživanje, rasporedite na pojedinačne tanjure i … dobar tek!