Foto: Pixabay
Okus mu je mješavina krumpira i bundeve te je sladak
povezane vijesti
Slatki krumpir ili batat slatkastog je okusa i izduženiji je od klasičnog krumpira.
Veći je (teži oko 150 g, ali može težiti i do 3 kg), pulpa mu je kremastije konzistencije, a okus je mješavina krumpira i bundeve.
Izvrstan je pečen i to u kombinaciji s medom pa vam predlažemo da isprobate recept za batat pečen u medu.
Sastojci za 4 osobe:
- 500 g batata
- 40 ml meda
- 3 žlice maslinovog ulja
- 20 g senfa
- 2 grančice svježeg ružmarina
Priprema: Krumpir operite i narežite na ploške debljine 0,3-0,4 cm. U posudi pomiješajte ulje sa senfom, medom i nasjeckajte ružmarin.
Dodajte kriške slatkog krumpira i lagano promiješajte da se dobro naulje bez lomljenja kriški.
U međuvremenu zagrijte pećnicu na 190° i posložite ploške krumpira u tepsiju obloženu papirom za pečenje, posolite i popaprite.
Pecite 1 sat, okrećući kriške na polovici pečenja. Poslužite odmah.