Foto: Pexels
Idealan spoj okusa
povezane vijesti
Kokice su dobra stara filmska grickalica, te kao što nam je svima dobro poznato, najčešće dolaze u slanoj varijanti, bilo da se radi o običnim posoljenima, onima s maslacem ili pak sa sirom.
E sad, ako volite obične kokice, a uz to ljubitelj ste čokolade, nema razloga se ne okušate u pripremi čokoladnih kokica! Postupak je jednostavan, a okus… Ma pretpostavljate i sami!
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Sastojci:
- 2 žlice ulja
- 150 g kukuruza kokičara
- 100 g čokolade za kuhanje
- 30 g maslaca
- 1 vanilijin šećer
Priprema:
U dubok lonac sa širokim dnom stavite ulje i zagrijte ga.
Kada se ulje zagrije, maknite posudu s vatre, dodajte u nju kukuruz, poklopite posudu i vratite ju na vatru. Kada čujete prvo pucanje kokica, malo otklopite poklopac i pustite ih da ispucaju do kraja. S vremena na vrijeme nježno protresite posudi kako kokice ne bi zagorjele te kako bi sav neispucani kukuruz pao na dno.
Nakon što su se kokice ispekle, premjestite ih u posudu i pustite da se ohlade.
Dok se hlade, čokoladu otopite na pari te joj dodajte vanilin šećer i maslac koji ste narezali na listiće.
Kada se čokolada potpuno rastopila i sjedinila sa maslacem, u nju umiješajte kokice, dio po dio, te ih šupljom žlicom vadite na papir za pečenje te ih pustite da se ohlade. Kokice razdvojite po papiru kako se ne bi slijepile.
I to je to, uživajte u malo drugačijim, ali zato preukusnim kokicama!