Za filmsku večer

Ljubitelj ste slatkog i slanog? Nema razloga da ne isprobate čokoladne kokice

Lucija Sučić

Foto: Pexels

Foto: Pexels

Idealan spoj okusa

Kokice su dobra stara filmska grickalica, te kao što nam je svima dobro poznato, najčešće dolaze u slanoj varijanti, bilo da se radi o običnim posoljenima, onima s maslacem ili pak sa sirom.


E sad, ako volite obične kokice, a uz to ljubitelj ste čokolade, nema razloga se ne okušate u pripremi čokoladnih kokica! Postupak je jednostavan, a okus… Ma pretpostavljate i sami!


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Naschwerk.de (@naschwerk.de)



Sastojci:


  • 2 žlice ulja
  • 150 g kukuruza kokičara
  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 30 g maslaca
  • 1 vanilijin šećer

Priprema:


U dubok lonac sa širokim dnom stavite ulje i zagrijte ga.


Kada se ulje zagrije, maknite posudu s vatre, dodajte u nju kukuruz, poklopite posudu i vratite ju na vatru. Kada čujete prvo pucanje kokica, malo otklopite poklopac i pustite ih da ispucaju do kraja. S vremena na vrijeme nježno protresite posudi kako kokice ne bi zagorjele te kako bi sav neispucani kukuruz pao na dno.


Nakon što su se kokice ispekle, premjestite ih u posudu i pustite da se ohlade.


Dok se hlade, čokoladu otopite na pari te joj dodajte vanilin šećer i maslac koji ste narezali na listiće.


Kada se čokolada potpuno rastopila i sjedinila sa maslacem, u nju umiješajte kokice, dio po dio, te ih šupljom žlicom vadite na papir za pečenje te ih pustite da se ohlade. Kokice razdvojite po papiru kako se ne bi slijepile.


I to je to, uživajte u malo drugačijim, ali zato preukusnim kokicama!