Foto: iStock
Nije težak za napraviti, a lijepo će vas zagrijati
povezane vijesti
Ovaj lagani kolač od đumbira je mekan, sladak i suptilno začinjen, ali još uvijek pahuljast. Savršena je poslastica uz čaj tijekom hladnijih dana!
Sastojci
- 200 g samodizajućeg brašna
- 200 g šećera
- 1 žličica mljevenog đumbira
- 1 žličica sode bikarbone
- 55 g margarina, plus dodatak za podmazivanje:
- 1 jaje, istučeno
- 2 žlice zlatnog sirupa
- 240 ml vruće vode
Priprema
Zagrijte pećnicu na 180C. Namastite i obložite kalup za pečenje (28x18cm) papirom za pečenje.
U zdjeli pomiješajte brašno, šećer, đumbir i sodu bikarbonu. Prstima utrljajte margarin dok smjesa ne postne nalik krušnim mrvicama.
Dodajte razmućeno jaje, sirup i vruću vodu i dobro izmiješajte drvenom kuhačom dok se smjesa ne sjedini.
Ulijte smjesu u pripremljeni lim i pecite u sredini pećnice 35-40 minuta ili dok ne porumeni i vrh ne postane elastičan na dodir.
Ostaviti da se ohladi u plehu. Kad se ohladi, izrežite na kvadrate, savjetuje BBC Food.
Poslužite uz čaj!