Foto: Pixabay
Lagano, za svaku priliku, od predjela, ručka do večere, a također i uz aperitiv
povezane vijesti
U ovom receptu kus-kus smo spojili sa svježim marelicama, neobičnim sastojkom jer se kus-kus obično kombinira sa suhim i nesvježim voćem.
Umjesto toga, svježim voćem svom kus-kusu možete dati poseban okus i učiniti ga još šarenijim i ljepšim na izgled.
Uz marelice kao prilog kombinirajte povrće neutralnog okusa kako bi prevladao bogat i gust okus ovog ljetnog voća.
Marelice, osim što su ukusne, ujedno su i mali rudnik neophodnih vitamina za tijelo.
Sastojci:
- 200 g kus-kusa
- 60 g zelene salate
- 1 glavica crvenog luka
- 5 marelica
- 1/2 soka limuna
- 50 g nemasnog jogurta
- 2 žličice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- soli po ukusu
- papar po ukusu
Priprema: U loncu zakuhajte 200 ml slane vode, ulijte kus-kus i ugasite vatru. Ostavite kus-kus u loncu nekoliko minuta dok potpuno ne upije vodu, zatim ga premjestite na tanjur i pričekajte da se ohladi.
Luk narežite na tanke ploške, a zatim operite marelice i narežite ih na kockice.
Zelenu salatu operite i narežite. U zdjeli pripremite umak od jogurta, limunovog soka i ekstra djevičanskog maslinovog ulja, tukući vilicom.
Sve dobro promiješajte i ostavite sa strane.
U veću zdjelu stavite kus-kus, luk, marelice i zelenu salatu. Posolite i popaprite po ukusu, začinite umakom od jogurta, dobro promiješajte i poslužite.
Savjet ako ste na dijeti: probajte ovu “salatu” od žitarica i voća kao glavno jelo, brzo se priprema i hranjivo je.