FOTO: iStock
Ako još niste, vrijeme je da kušate kuhani gin
povezane vijesti
Zimi obožavamo tople koktele koji zagriju promrzle ruke i ispune tijelo toplinom. Zadnjih godina je kuhani gin postao popularan kao i kuhano vino, a mnogi će reći čak i popularniji. Pit će se i ove godine, a ako ga niste još isprobali kod kuće, ne znamo što čekate.
Možda čekate naš recept koji će vam uljepšate zimske vikende. Izrada kuhanog gina nije komplicirana, a oduševit će vaše goste.
Sastojci:
- 100 ml gina po izboru
- 400 ml soka od jabuke
- ½ limuna narezanog na kriške
- 1 lovorov list
- 4 klinčića
- 2 sjemenke kardamona
- 1 mali štapić cimeta
- ½ čajne žlice korijandera u sjemenkama
- 1 čajna žlica meda
- Za ukras: 4 lovorova lista + 2 kriške limuna
Priprema:
- Gin podijelite u četiri lončiće.
- U lončić dodajte sok od jabuke i sve preostale sastojke. Miješajte sve dok smjesa ne prokuha.
- Dodajte sok od jabuke u čaše u koje ste natočili gin.
- U svaki lončić dodajte po lovorov list i pola kriške limuna.