Fantastično zimsko piće

Kuhani gin je i ove zime popularan. Isprobajte ovaj recept

Mija Dropuljić

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Ako još niste, vrijeme je da kušate kuhani gin

Zimi obožavamo tople koktele koji zagriju promrzle ruke i ispune tijelo toplinom. Zadnjih godina je kuhani gin postao popularan kao i kuhano vino, a mnogi će reći čak i popularniji. Pit će se i ove godine, a ako ga niste još isprobali kod kuće, ne znamo što čekate. 


Možda čekate naš recept koji će vam uljepšate zimske vikende. Izrada kuhanog gina nije komplicirana, a oduševit će vaše goste. 


Sastojci: 


  • 100 ml gina po izboru
  • 400 ml soka od jabuke
  • ½ limuna narezanog na kriške
  • 1 lovorov list
  • 4 klinčića
  • 2 sjemenke kardamona
  • 1 mali štapić cimeta
  • ½ čajne žlice korijandera u sjemenkama
  • 1 čajna žlica meda
  • Za ukras: 4 lovorova lista + 2 kriške limuna

Priprema: 


  1. Gin podijelite u četiri lončiće.
  2. U lončić dodajte sok od jabuke i sve preostale sastojke. Miješajte sve dok smjesa ne prokuha. 
  3. Dodajte sok od jabuke u čaše u koje ste natočili gin.
  4. U svaki lončić dodajte po lovorov list i pola kriške limuna.