Foto: iStock
Počastite se hedonističkim zalogajima s kokosom
povezane vijesti
Ovaj kremasti kolač bogatog je okusa, ali nije mastan i presladak zahvaljujući prozračnim trostrukim slojevima. Ljetna lagana poslastica uljepšat će vaše vrijeme za desert.
Kod ovog kolač, sve je užitak; od pripreme, posluživanja do konzumiranja. Priuštite si radost i okus koji ćete zavoljeti. Sigurni smo da ćete ovaj kolač često pripremati i pohvaliti se njime svojim prijateljima.
SASTOJCI
Za tortu:
- Sprej za kuhanje
- 710 g brašna za kolače
- 130 g granuliranog šećera
- 4 1/2 žličice praška za pecivo
- 1/2 žličice košer soli
- 5 velikih bjelanjaka
- 403 ml može biti nezaslađeno kokosovo mlijeko, podijeljeno
- 230 g maslac, sobne temperature
Glazura:
- 1 pakiranje krem sira na sobnoj temperaturi
- 32 g šećer u prahu
- 272 g slatkog vrhnja, rashlađenog
- 192 g prženi kokos u pahuljicama
UPUTE
Napravite kolač: Zagrijte pećnicu na 280 stupnjeva. Premažite tri 8-inčne okrugle posude za torte sprejom za kuhanje koji se ne lijepi i obložite papirom za pečenje; kaput pergament. Umutite brašno, šećer, prašak za pecivo i sol u posudi. Lagano umutite bjelanjke i 1/2 šalice kokosovog mlijeka dok ne postanu pjenasto u drugoj posudi.
Istucite maslac električnom miješalicom na srednjoj brzini dok ne postane glatko, 1 do 2 minute. Postepeno tucite u preostaloj 1 šalici kokosovog mlijeka pomalo, tukući dok ne postane lagano i pahuljasto, 2 do 3 minute. Smanjite mikser na nisko i dodajte smjesu brašna i smjesu od bjelanjaka u tri dodavanja, počevši i završavajući smjesom brašna, samo dok se ne uklopi.
Tijesto premjestite u pripremljene posude, ravnomjerno podijelite (oko 2 šalice u svakoj). Pecite dok čačkalica umetnuta u središta ne izađe čista, 25 do 28 minuta. Ohladite 10 minuta.
Napravite glazuru i ukrasite: Umutite krem sir i šećer električnom miješalicom na srednjoj brzini dok ne postane glatko, 2 do 4 minute. Postupno dodajte 1 šalicu slatkog vrhnja. Tucite dok se ne stvore kruti vrhovi, 1 do 2 minute.
Stavite jedan sloj kolača na postolje ili tanjur za torte, premažite kremom, ponovite još jednom, a zatim premažite preostalim slojem.
Neposredno prije posluživanja, miješajte preostalu 1 šalicu vrhnja električnom miješalicom na srednjoj brzini dok se ne stvore kruti vrhovi, 1 do 2 minute. Vrh i bočne stranice torte obložite šlagom, a zatim prekrijte prženim kokosom.