Kralj tropskog voća

Kremasti desert od manga pravo je osvježenje za vruće dane

Life

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Filipinski recept, svjetski okus

Kad poželite osvježavajući i sočan voćni desert, naš prijedlog je kolač naziva mango float.


Radi se o popularnom filipinskom desertu koji se sastoji od slojeva slatkih kriški manga, vrhnja, kondenziranog mlijeka i keksa. Ova svojevrsna egzotična verzija tiramisua sjajno odgovara vrućim danima koji nam predstoje.


Najbolja stvar je što kolač ne morate peći, nego samo ostavite u hladnjaku ili zamrzivaču dok ne stisne. To čini recept nevjerojatno jednostavnim.


 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli Cressy Blevins (@creslyng.blevins)



Sastojci:


  • 2 zrela manga
  • 400 g keksa s maslacem
  • 200 g kondenziranog mlijeka
  • 400 g slatkog vrhnja

 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli Ivy Valverde-Muthart (@ivyskusina)



Priprema:


Kondenzirano mlijeko pomiješajte s vrhnjem i lagano mutite štapnim mikserom dok smjesa ne postane kremasta.


Mango ogulite i narežite na dugačke tanke trakice, najbolje gulilicom za povrće. Podlogu za kolač obložite cijelim keksima. Preko prelijte kremastu smjesu sve dok svi keksi ne budu prekriveni.


Ravnomjerno rasporedite trakice manga i zatim ih lagano utisnite u kremu. Sada sitno izmrvite preostale kekse i ravnomjerno ih rasporedite po mangu. Sloj neka ne bude predebeo i lijepo ga rasporedite do ruba posude kako između njih ne bi curila krema.


Nastavite sa slojevima dok sve ne potrošite. Pokrijte plastičnom folijom i stavite u hladnjak na najmanje 4 sata, najbolje preko noći. To će omogućuje da sve fino omekša i da se okusi stope.