Drugačija varijanta

Kremasta veganska krumpir salata s pestom najbolji je ljetni prilog

Lucija Sučić

Foto: iStock

Foto: iStock

Uz što god poslužite ovu krumpir salatu, sigurno će biti ukusna

Ako želite isprobati malo drugačiju varijantu mnogima omiljene klasične krumpir salate, ovu s pestom naprosto morate probati!


Uz što god poslužite ovu krumpir salatu, sigurno će biti ukusna! U nastavku teksta donosimo vam recept za ovu slasnu salatu koju možete čuvati u frižideru tri do četiri dana, no ne vjerujemo da će biti ostataka…



Sastojci


  • 1 kg mladog krumpira
  • 30 g svježeg bosiljka
  • 45 g pinjola
  • 3 žlice veganskog parmezana
  • 1/2 žličice soli
  • 1 češanj češnjaka
  • sok od pola limuna
  • 60 ml maslinovog ulja
  • 2 pune žlice veganske majoneze
  • 1 žlica limunove korice
  • crni papar po ukusu
  • 3 žlice prženih pinjola za posipanje

Postupak


Krumpir skuhajte u slanoj vodi, a dok se krumpir kuha, pripremite pesto tako što ćete bosiljak, pinjole, parmezan, limun, češnjak i sol staviti u blender i miksati dok se sastojci ne spoje.


Dok miksate, lagano dodajte maslinovo ulje dok se sve ne sjedini. Probajte i po ukusu začinite solju i paprom.


Nakon što je krumpir kuhan, ocijedite ga i isperite ga pod hladnom vodom. Stavite u zdjelu i dodajte pesto, majonezu, koricu limuna i pržene pinjole.


Pažljivo miješajte velikom žlicom dok se sve ne sjedini. Pospite s malo nasjeckanog bosiljka i crnog papra i poslužite!