Foto: iStock
Uz što god poslužite ovu krumpir salatu, sigurno će biti ukusna
povezane vijesti
Ako želite isprobati malo drugačiju varijantu mnogima omiljene klasične krumpir salate, ovu s pestom naprosto morate probati!
Uz što god poslužite ovu krumpir salatu, sigurno će biti ukusna! U nastavku teksta donosimo vam recept za ovu slasnu salatu koju možete čuvati u frižideru tri do četiri dana, no ne vjerujemo da će biti ostataka…
Sastojci
- 1 kg mladog krumpira
- 30 g svježeg bosiljka
- 45 g pinjola
- 3 žlice veganskog parmezana
- 1/2 žličice soli
- 1 češanj češnjaka
- sok od pola limuna
- 60 ml maslinovog ulja
- 2 pune žlice veganske majoneze
- 1 žlica limunove korice
- crni papar po ukusu
- 3 žlice prženih pinjola za posipanje
Postupak
Krumpir skuhajte u slanoj vodi, a dok se krumpir kuha, pripremite pesto tako što ćete bosiljak, pinjole, parmezan, limun, češnjak i sol staviti u blender i miksati dok se sastojci ne spoje.
Dok miksate, lagano dodajte maslinovo ulje dok se sve ne sjedini. Probajte i po ukusu začinite solju i paprom.
Nakon što je krumpir kuhan, ocijedite ga i isperite ga pod hladnom vodom. Stavite u zdjelu i dodajte pesto, majonezu, koricu limuna i pržene pinjole.
Pažljivo miješajte velikom žlicom dok se sve ne sjedini. Pospite s malo nasjeckanog bosiljka i crnog papra i poslužite!