Tajni sastojak

Kremasta tjestenina s tikvicama i jednim tajnim sastojkom koja će oduševiti baš sve

Life

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Imate višak tikvica? Imamo recept za vas!

Ako volite kremastu tjesteninu i slučajno u svom hladnjaku imate viška tikvica, nemate izgovora da ne isprobate ovaj savršeni recept. Idealna je promjena u odnosu na Arrabbiatu, Bolognese, Carbonaru i ostale uobičajene umake, a ovo jelo je i posebno impresivna zbog prekrasne kremoznosti za koju su zaslužni krem sir i jedan tajni sastojak- indijski oraščići.



Sastojci (za 2-3 porcije):


  • 300 g špageta
  • 2 tikvice (ili 3 manje)
  • 30 g indijskih oraščića
  • 2 češnja češnjaka
  • 150 g krem sira
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • ½ žličice muškatnog oraščića
  • Sol
  • Papar
  • Talijansko začinsko bilje
  • 30 g parmezana
  • Malo svježeg peršina


Priprema: 


Prvo zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva a na štednjak stavite kuhati vodu za tjesteninu.


Tikvice narežite na male kockice i stavite u posudu za pečenje s indijskim oraščićima, režnjevima češnjaka i krem sirom. Premažite sve maslinovim uljem i začinima i stavite peći 20 minuta. U međuvremenu skuhajte tjesteninu prema uputama. Ocijedite ju, ali malo vode od kuhanja sačuvajte sa strane.


Potom pečeni miks tikvica ispasirajte dok ne postane kremast. Da biste to učinili, izmiješajte sve u vatrostalnoj posudi štapnim mikserom i po potrebi dodajte malo vode za tjesteninu te umiješajte parmezan i peršin. Na kraju samo dodajte tjesteninu i sve dobro izmiješajte dok špageti ne budu dobro prekriveni umakom.