Slasni recept

Kremasta salata od krumpira sa slaninom

Dijana Ljubanović

FOTO/Unsplash

FOTO/Unsplash

Vrijeme je idealno za salatu od krumpira koja budi sva osjetila.

Ime sve govori. Ova kremasta salata od krumpira sa slaninom sadrži mladi krumpir s majonezom, kiselim vrhnjem, octom, celerom i svježim začinskim biljem. Nikako ne zaboravite slaninu. Najbolji dio? Izrada traje samo 30 minuta.


Sastojci


  • 3 kilograma crvenog mladog krumpira (oko 24)
  • sol i crni papar
  • 8 kriški slanine
  • 1/2 šalice majoneze
  • 1/4 šalice kiselog vrhnja
  • 3 žlice octa (vinskog)
  • 4 stabljike celera, tanko narezane
  • 1/2 šalice nasjeckanog svježeg ravnog lista peršina
  • 1/4 šalice nasjeckanog svježeg estragona
FOTO/Unsplash

FOTO/Unsplash


Korak 1


Stavite krumpir u veliku posudu. Dodajte dovoljno hladne vode da pokrije krumpir i pustite da zavrije. Dodajte 1 žličicu soli, smanjite vatru i dinstajte dok ne omekša, 15 do 18 minuta. Ocijedite i pustite pod hladnom vodom da se ohladi. Izrezati na četvrtine.


Korak 2


U međuvremenu slaninu pecite u velikoj tavi na umjerenoj vatri, 6 do 8 minuta. Prebacite na tanjur obložen papirnatim ručnikom. Ostavite da se ohladi, a zatim usitnite na komade.


Korak 3


U velikoj zdjeli umutite majonezu, kiselo vrhnje, ocat, ¾ žličice soli i ½ žličice papra. Dodajte krumpir i celer. Prije posluživanja rasporedite na vrh peršin, estragon i slaninu.