Foto: Pexels
Možete ju upotpuniti šakom sjemenki od suncokreta ili lana
povezane vijesti
Jednostavno, izvorno i vrlo brzo jelo za pripremu, savršeno ako imate malo vremena ili se u zadnji tren nađete bez ideja za ručak ili večeru.
Sve što trebate je bundeva, nekoliko drugih sastojaka za okus, blender i vaša će juha biti gotova u tren oka.
Sastojci:
- 700 g već očišćene bundeve
- 2 krumpira
- 250 g graha (već kuhanog)
- 1 luk
- 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- peršin po ukusu
- soli po ukusu
- papar po ukusu
- kipuće vode ili juhe od povrća
Priprema: Krumpir ogulite i narežite na kockice, bundevu također narežite na kockice.
Na tavi na ekstra djevičanskom maslinovom ulju zažutite tanko narezan luk pa dodajte krumpir i bundevu, pirjajte nekoliko minuta, posolite i popaprite.
Dodajte kipuću vodu ili povrtnu juhu potrebnu da pokrije povrće i ostavite kuhati na srednjoj vatri.
S vremena na vrijeme dodajte još kipuće vode ili juhe ako je potrebno.
Kuhajte dok bundeva i krumpir jako ne omekšaju, a zatim dodajte grah i kuhajte ga zajedno s povrćem da se aromatiziraju još nekoliko minuta.
Sve miksajte dok ne dobijete glatku kremu.
Poslužite juhu s malo ekstra djevičanskog maslinovog ulja i nasjeckanog peršina.