Slatkog okusa

Krem juha od bundeve svidjet će se cijeloj obitelji, uključujući i djecu

Šarlota Brnčić

Foto: Pexels

Foto: Pexels

Možete ju upotpuniti šakom sjemenki od suncokreta ili lana

Jednostavno, izvorno i vrlo brzo jelo za pripremu, savršeno ako imate malo vremena ili se u zadnji tren nađete bez ideja za ručak ili večeru.


Sve što trebate je bundeva, nekoliko drugih sastojaka za okus, blender i vaša će juha biti gotova u tren oka.


Sastojci:


  • 700 g već očišćene bundeve
  • 2 krumpira
  • 250 g graha (već kuhanog)
  • 1 luk
  • 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • peršin po ukusu
  • soli po ukusu
  • papar po ukusu
  • kipuće vode ili juhe od povrća

Priprema: Krumpir ogulite i narežite na kockice, bundevu također narežite na kockice.


Na tavi na ekstra djevičanskom maslinovom ulju zažutite tanko narezan luk pa dodajte krumpir i bundevu, pirjajte nekoliko minuta, posolite i popaprite.


Dodajte kipuću vodu ili povrtnu juhu potrebnu da pokrije povrće i ostavite kuhati na srednjoj vatri.


S vremena na vrijeme dodajte još kipuće vode ili juhe ako je potrebno.


Kuhajte dok bundeva i krumpir jako ne omekšaju, a zatim dodajte grah i kuhajte ga zajedno s povrćem da se aromatiziraju još nekoliko minuta.


Sve miksajte dok ne dobijete glatku kremu.


Poslužite juhu s malo ekstra djevičanskog maslinovog ulja i nasjeckanog peršina.