
Foto: Pexels
Cilj je bio vidjeti može li izrezana banana izdržati dvanaest sati, a izdržala je 26 dana
povezane vijesti
Otkrivanje najučinkovitijih načina za pohranjivanje hrane je ključno, posebno za održavanje svježeg voća poput banana i sprječavanje njegovog prebrzog kvarenja. Banane su poznate po vrlo brzom napredovanju od vrhunske zrelosti do pretjerane mekoće sa smeđim pjegama.
Ako primijetite da se vaše banane kvare brže od dva tjedna, razmislite trebate li nadograditi metodu čuvanja. Srećom, stručnjakinja za čuvanje hrane Amy Cross, osmislila je briljantan trik kako spriječiti da banane postanu smeđe ili, u gorim slučajevima, crne.
Cross, poznata kao @amycrosslegacy na TikToku, često dijeli savjete o kupnji, čišćenju i skladištenju voća i povrća. Nedavno je objavila viralni video o svojoj tehnici staklenih tegli koja navodno produljuje rok trajanja banana.
Amy je ostavila koru na narezanim bananama i stavila ih u staklenu teglu prije nego što je sve ubacila u hladnjak, prenosi Mirror.
Premijerno prikazano 26 dana kasnije, Amy je objavila da su komadi banane još uvijek u dobrom stanju, izbjegavši bilo kakvu promjenu boje kore.
Tijekom objave videa, Amy je izjavila: “Dakle, cijeli cilj stavljanja banana u staklenku bio je vidjeti može li izrezana banana izdržati dvanaest sati, a prošlo je 26 dana.”
Za one koji vole banane u komadu, savjetuje se da ih čuvaju na hladnom mjestu zaštićenom od svjetlosti. Banane idealno uspijevaju na oko 12 stupnjeva jer brže sazrijevaju u toplijim okruženjima.