FOTO/iStock
Bogat cimetom i mirisom tople vanilije.
povezane vijesti
Ovo je savršen kolač za jutarnji užitak uz novine. Pripremite se, neće dugo trajati. Baš kao i čips, ne možete pojesti samo jedan komad.
Sastojci
- 2 šalice višenamjenskog brašna
- ¾ šalice bijelog šećera
- 2 žličice praška za pecivo
- ½ žličice soli
- ½ šalice maslaca
- 1 jaje
- ¾ šalice mlijeka
- 1 ½ žličice ekstrakta vanilije
Streusel Topping
- ¼ šalice višenamjenskog brašna
- ⅔ šalice bijelog šećera
- 1 žličica mljevenog cimeta
- ¼ šalice maslaca
Upute
Korak 1
Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva C. Namastite i pobrašnite pleh. Napravite streusel preljev: u srednjoj zdjeli pomiješajte 1/4 šalice brašna, 2/3 šalice šećera i 1 žličicu cimeta. Izrežite 1/4 šalice maslaca dok smjesa ne nalikuje grubim mrvicama. Staviti na stranu.
Korak 2
U velikoj zdjeli pomiješajte 2 šalice brašna, 3/4 šalice šećera, prašak za pecivo i sol. Izrežite 1/2 šalice maslaca dok smjesa ne nalikuje krupnim mrvicama. Razbijte jaje u mjernu čašu, a zatim dodajte mlijeko da dobijete 1 šalicu. Umiješajte vaniliju. Ulijte u smjesu za mrvice i miješajte dok se ne navlaži. Raširite u pripremljenu tepsiju. Po vrhu pospite streuselom.
Korak 3
Pecite u zagrijanoj pećnici 25 do 30 minuta, odnosno dok čačkalica ubodena u središte kolača ne izađe čista. Ostavite da se ohladi.