FOTO: iStock
U samo par koraka napravit ćete kolač koji je prava rapsodija zimskih okusa
povezane vijesti
Ako niste veliki obožavatelj izrade keksića, a ipak želite okuse zime i blagdana, onda je ovaj jednostavni recept za kolač u čašici idealan za vas. Radi se od kremastog moussea od medenjaka, a vanilija, cimet i višnje prizivaju Božić.
Sastojci:
- 2 žumanjka
- 350 g šlaga
- 40 g maslaca
- 2 čajne žlice cimeta
- 2 vanilin šećera
- 20 g šećera
- ½ čaše višanja ili nekog drugog šumskog voća
- 1 čajna žlica začina za medenjake
- 200 g medenjaka bez punjena i s čokoladnom glazurom
Priprema:
- 100 g medenjaka usitnite uz pomoć miksera. 20 g ostavite sa strane za dekoraciju.
- 150 g šlaga, usitnjenih medenjaka, 1 žlica cimet, šećer, začine i vanilin šećer stavite u lončić i na maloj vatri dovedi do kuhanja uz neprestano miješanje.
- Dodajte žumanjke i kuhajte par minuta.
- Smjesu ostavite sa strane.
- 100 g medenjaka ponovno usitnite. Otopite maslac i sve pomiješajte zajedno.
- Operite šest čašica. Na dno raspodijelite mješavinu s maslacem.
- Višnje (ili drugo šumsko voće po izboru) pomiješajte s cimetom.
- Raspodijelite pola višanja u čašice.
- Ostatak šlaga, točnije 200 g utucite i dodajte prvoj smjesi.
- Raspodijelite mousse u čašice, te dodajte ostatak višanja i 20 g smrvljenih medenjaka za ukras.
- Ostavite u hladnjaku i servirajte slasticu hladnu.