Foto: iStock
povezane vijesti
Nikad ne možete pogriješiti s kolačem od jabuka i cimeta s dodatkom orašastih plodova. Zdravija verzija s Fitforfun je također odličan odabir za doručak ili međuobrok.
Sastojci:
- 40 g lješnjaka
- Pola limuna
- 2 srednje velike jabuke
- 80 g brašna
- 200 g mljevenih lješnjaka
- 2 čajne žlice praška za pecivo
- 1,5 čajne žlice cimeta
- Sol
- 80 g kokosovog ulja
- 3 jaja
- 120 g šećera kokosovog cvijeta
- 2 jušne žlice mlijeka
- 2 jušne žlice svježeg sira
- 1 čajna žlica meda ili sirupa od agave
Priprema:
Ugrijte pećnicu na 160 stupnjeva.
Lješnjake prepržite 10 minuta u pećnici.
Pripremite okrugli kalup promjera 26 cm s papirom za pečenje.
Iscijedite sok od limuna i naribajte koricu.
Jabuke operite, ogulite i narežite na 2 mm tanke komadiće koje prelijte limunovim sokom.
Izvadite lješnjake i ostavite da se ohlade, pećnicu ostavite da radi.
Pomiješajte brašno, mljevene lješnjake, prašak za pecivo, cimet i prstohvat soli.
Pečene lješnjake zdrobite u komadiće.
Otopite kokosovo ulje.
Pomiješajte jaja i kokosov šećer. Dodajte ulje.
Smjesi postepeno dodajte pomiješane suhe sastojke i mlijeko.
Smjesi umiješajte sir, pola jabuka i koricu od limuna.
Tijesto raspodijelite u kalup ravnomjerno i na vrh dodajte ostatak jabuka i pola lješnjaka.
Kolač ostavite da se peče 35-45 minuta.
Nakon što se kolač ohladi pospite ga s ostatkom lješnjaka i malo otopljenog meda ili agavinog sirupa.