Bogata okusom

Klasika s pomakom: ukusna zimska juha s pestom

Mija Dropuljić

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Ova jednostavna juha pruža dozu vitamina

Zimi nema ukusnijeg obroka nego topla gusta juha koja grije i pruža energiju. Ako ste već iskoristili sve svoje recepte, imamo za vas odličan i zdrav recept koji će vam pružiti svu potrebnu dozu vitamina. 


Sastojci


  • 15 ml maslinovog ulja
  • 200 g luka, grubo narezanog
  • 200 g mrkve, grubo nasjeckane
  • 150 g štapića celera, grubo narezanih
  • 2 konzerve rajčica
  • 160 g cvjetače
  • 2 konzerve graha po izboru
  • 190 g pesta
  • Sol i papar
  • 40 g pinjola
  • 12 listića bosiljka


Ukusna zimska juha izvrstan je izvor vitamina, Foto: iStock

Priprema


U loncu zagrijte maslinovo ulje, dodajte luk, mrku i celer i sve pirjajte oko pet minuta. Dodajte rajčicu iz konzerve. U jednu konzervu dodajte vode i nju stavite također u smjesu. Ostavite da juha kuha oko 10 minuta na umjerenoj vatri. 


Dodajte sitno narezanu cvjetaču i sve kuhajte još pet minuta. Dodajte grah i ostavite dodatnih pet minuta. Sklonite sa štednjaka i u smjesu dodajte pola pesta. 


Prilikom posluživanja, dodajte po žličicu pesta, malo pinjola i par listova bosiljka.