Foto: Pixabay
Savršeni kao digestivni desert ili za posluživanje uz sladoled
povezane vijesti
Ovaj recept za kestene u sirupu kulinarski je doživljaj koji na nesvakidašnji način slavi jesenske okuse.
Miris lovora i ružmarina stapa se sa slatkim okusom kestena stvarajući neodoljivu slasticu.
Savršeni kao digestivni desert ili za posluživanje uz sladoled, ove kestene u sirupu užitak je kušati.
Sastojci:
- 500 g suhih kestena
- 5 listova lovora
- 2 grančice ružmarina
- 400 g smeđeg šećera
- 500 ml vode
Priprema: Suhe kestene ostavite da se namaču preko noći. Sutradan ih ocijedite i skinite svu smeđu koru.
U ovom trenutku ih stavite u veliku posudu punu hladne vode i prokuhajte. Kuhajte sat vremena.
Kesteni neće biti jako mekani, a moraju ostati kompaktni i čvrsti.
Ocijedite ih i složite u staklenke zajedno s aromama.
Za staklenke od 250 g koristite dva lista lovora, a za jednu od oko 700 g dvije grančice ružmarina.
U posebnoj posudi skuhajte sirup tako što ćete vodu i šećer kuhati desetak minuta.
Još vrućim sirupom napunite staklenke i dobro ih zatvorite.
Pasterizirajte ih i nastavite kuhati kestene u aromama tako da ih kuhate 1 sat u vodenoj kupki.
Pričekajte najmanje tjedan dana prije otvaranja i konzumacije. Uživajte u jelu!