FOTO: iStock
Energija za čitavo prijepodne
povezane vijesti
Mnogi ljudi koriste siječanj i veljaču da bi započeli novi, zdraviji režim prehrane. Neki se tijekom cijelog mjeseca odreknu alkoholnih pića, dok drugi mjesec iskoriste za izbjegavanje namirnica životinjskog podrijetla.
Ali ako niste navikli hraniti se isključivo biljnim namirnicama, moguće je da ćete vrlo brzo doseći svoje kreativne granice kada su u pitanju recepti i jela.
Zato za vas donosimo ukusni recept za prhke kekse idealne za doručak, napravljene isključivo s namirnicama biljnog podrijetla.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Sastojci:
- 1 zrela banana
- 75ml biljnog ulja
- 130 g nerafiniranog šećera
- 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
- pola čajne žličice praška za pecivo
- 100 g običnog brašna
- prstohvat soli
- 170 g zobenih pahuljica
- malo cimeta i muškatnog oraščića
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200°C. U zdjeli zgnječite bananu vilicom te dodajte ulje i šećer i dobro promiješajte. Dodajte brašno, prašak za pecivo, sol i začine. Sve dobro promiješajte dok smjesa ne bude prilično vlažna. Ako je smjesa previše vlažna, dodajte još malo brašna.
Ako je pak previše suha, dodajte malo više ulja. Sada dodajte zobene pahuljice. Vrlo dobro promiješajte kako biste bili sigurni da je sve dobro raspoređeno. Iz smjese formirajte male kuglice i stavite ih na podmazan lim za pečenje i pecite oko 10-15 minuta. Nakon pečenja, pustite ih da se ohlade do kraja. Dobar tek!