Idealni uz kavu

Keksi s maslacem od badema sjajni su bezglutenski snack

Life

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Gotovi u tren oka

Ako ste ljubitelj maslaca od orašastih plodova, vjerojatno ste već upotrijebili onaj od kikirikija u svojim receptima. Ali jeste li već probali koristiti maslac od badema?


Sa samo četiri jednostavna sastojka, ovi keksi s maslacem od badema mogu se pripremiti čak i kad vam se čini da u smočnici nema ničega.


Slični su keksima s maslacem od kikirikija, ali zbog badema imaju dublji okus prženih orašastih plodova. Sve ostalo što trebate je malo smeđeg šećera, ekstrakta vanilije i jedno jaje.


 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli Fix & Fogg (@fixandfogg)



Sastojci:


  • 250 g maslaca od badema
  • 225 g smeđeg šećera
  • 1 veće jaje, sobne temperature
  • 1 žličica ekstrakta vanilije


Priprema:


Zagrijte pećnicu na 180°C. U velikoj zdjeli ručnim ili samostojećim mikserom izmiksajte maslac i smeđi šećer dok se dobro ne sjedine. Dodajte jaje i vaniliju i dalje miksajte. Grabite tijesto za kekse, uvaljajte u kuglice i stavite ih na podmazan lim za pečenje sa dovoljno razmaka između svakog. Lagano pritisnite tijesto stražnjom stranom vilice da napravite udubinu. Okrenite vilicu za 90 stupnjeva i još jednom lagano utisnite.


Stavite lim u pećnicu i pecite ih samo dok se ne stegnu, 10 do 12 minuta. Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohlade 10 minuta. Zatim kekse prebacite na rešetku da se potpuno ohlade na sobnoj temperaturi. Nakon što se ohlade na sobnu temperaturu, kekse spremite u hermetički zatvorenu posudu kako biste zadržali njihovu svježinu. Tako se ovi keksi s maslacem od badema mogu čuvati na sobnoj temperaturi do tri dana.