Foto: iStock
Ponekad nema do domaćeg deserta
povezane vijesti
Ponekad nema do domaćeg deserta, a ovi keksi s jagodama odlična su ideja za uživati u tim slasnim plodovima.
Ovi keksi ne samo da pružaju bogatstvo okusa svježih jagoda, već uz svaki griz kao da nas vraćaju u djetinjstvo. Donosimo recept zbog kojeg ćete svim ukućanima izmamiti osmjeh na lice!
Sastojci
Za 30 keksa:
- 150 g jagoda
- 290 g brašna
- 130 g smeđeg šećera
- 1 jaje
- 8 g praška za pecivo
- 40 g mlijeka
- 120 g maslaca
- pola žličice soli
- pola štapića vanilije ili vanilin šećer
- šećer u prahu za posipanje
Priprema
Svi sastojci moraju biti sobne temperature. Jagode oprati, osušiti i narezati na kockice. U posudu staviti omekšali maslac, šećer i sol, miksati nekoliko minuta, a zatim dodati jaje, sjemenke vanilije (ili vanilin šećer) i mlijeko. Kada se svi sastojci spoje, dodati brašno koje ste prethodno prosijali s praškom za pecivo.
Razraditi mikserom i na kraju špatulom umiješati narezane jagode. Smjesu staviti u vrećicu za ukrašavanje (možete koristiti i običnu čistu plastičnu vrećicu kojoj ćete odrezati vrh). Pleh obložiti papirom za pečenje i na njega istisnuti smjesu, ostavljajući između keksa 15 cm razmaka.
Posuti kekse šećerom u prahu i peći oko 20 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 180 stupnjeva. Ohladiti i poslužiti. Kekse možete čuvati u metalnoj kutiji od 3 do 4 dana.