Zdravija verzija klasika

Kaša od zobenih pahuljica i jabuka u dijetnom ruhu za zdravu jesen

Life

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Užitak bez imalo šećera

Baš svatko voli slasnu savijaču od jabuka koja opija svojim toplim okusima cimeta i vanilije. To je savršen doručak za užurbano jutro jer možete pripremiti savijaču uvečer i uživati u komadu cijeli tjedan. No sada vam donosimo dijetnu verziju koja osvaja okusom a sadrži puno manje kalorija. Naime, zamamni okus savijače od jabuka jednako prija i u obliku zobene kaše. Punomasno mlijeko daje kremoznost, ali možete ga zamijeniti biljnom alternativom ako želite. U ovom receptu zobene pahuljice osiguravaju potrebna vlakna i dulju sitost, a sirup od datulja zamjenjuju šećer.


 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli Marlies Couch (@marliesannabel)



Sastojci:


  • 80 g fino mljevenih zobenih pahuljica
  • 300 ml punomasnog ili biljnog mlijeka
  • 100 ml vode
  • 2 žličice sirupa od datulja
  • 2 prstohvata burbon vanilije
  • 2 kiselo-sočne jabuke srednje veličine
  • 2 žličice cimeta
  • 4 žličice grožđica
  • 1 žličica margarina
  • 4 žličice naribanih badema
  • 2 žličice listića badema
  • Maslac od badema

 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli Salina Dinh (@m.s.dinhasty)



Priprema:


Zobene pahuljice, mlijeko, vodu, sirup od datulja i vaniliju stavite u manji lonac, zakuhajte i kuhajte na laganoj vatri oko 10 minuta uz redovito miješanje. Jabuke ogulite, narežite na tanke ploške i pomiješajte s cimetom i grožđicama. Stavite u lonac, dodajte 1 žlicu vode i zagrijte.


Kuhajte djelomično poklopljeno na laganoj vatri dok jabuke ne omekšaju. Otopite margarin u tavi. Dodajte naribane bademe i bademe u listićima te lagano prepecite. Otprilike polovicu komadića jabuke umiješajte u kašu. Ulijte kašu u zdjelu i na vrh stavite preostale komadiće jabuke, bademe i maslac od badema.