Foto: Photospin
Klasični pekmez, džem ili marmelada od šljiva prema receptu naših baka omiljeni je doručak u gotovo svakom kućanstvu.
povezane vijesti
Šljive su izvrsno rješenje za konstipaciju, pune su nutrijenata i jednostavno se uvrštavaju u prehranu, a ako ih pretvorite u ukusan namaz moći ćete u njima uživati i van sezone.
Iako većina ljudi obožava domaći pekmez, džem ili marmeladu od šljiva, nekima od njih smeta što sadrži veliku količinu šećera.
Međutim, ovaj pekmez možete pripremiti i na zdraviji način – sa stevijom ili agavinim sirupom.
Tradicionalni recept za pekmez od šljiva je najjednostavniji – trebaju vam samo šljive i šećer koji možete zamijeniti stevijom, a dodatno možete ubaciti i cimet te vaniliju.
Ako preferirate jednostavnu pripremu i nula šećera, za vas imamo recept za pekmez od šljiva koji se priprema u pećnici i idealan je za dijabetičare.
Za sladokusce tu je recept za pekmez od šljiva s čokoladom i rumom, a za one koji vole voće imamo upute za pripremu džema od šljiva i jabuka.
Cijeli članak pročitajte na Krenizdravo.hr