Foto: Unsplash
Mala promjena tu i tamo zlata vrijedi što se okusa tiče
povezane vijesti
Mnogima pizza iz domaće radinosti nije toliko ukusna kao ona iz restorana, što je pojaviše rezultat pećnice, pogotovo jer su u restoranu najčešće pripremljene u krušnoj peći.
Ipak, postoje trikovi koje možete slijediti kako biste se okusom približili onoj restoranskoj, pa čak i bolje!
Pecite pizzu na visokoj temperaturi
Restoranske peći obično se peku na izuzetno visokim temperaturama, tako da savjetujemo da kad ju pečete doma, namjestite pećnicu na najvišu temperaturu i pizzu pecite na najdonjoj polici.
Koristite papir za pečenje
Ne morate uljiti ili brašniti podlogu na kojoj se pizza peče, već umjesto toga iskoristite papir za pečenje kako se dno pizze ne bi zalijepilo, te kako bi vam čišćenje bilo lakše.
Budite kreativni s dodacima
U restoranima se obično nudi mnogo vrsta pizza s različitim kombinacijama začina. Pokušajte razmišljati “izvan okvira” miješane ili pizze margherite, i budite kreativni s dodacima na pizzi. Pokušajte s pestom, različitim vrstama sireva, povrćem i slično.
Premažite koricu maslinovim uljem s češnjakom
Za ekstra okus, pokušajte koricu pizze prije stavljanja dodataka i pasirane rajčice namazati mješavinom maslinovog ulja i naribanog češnjaka, koji će tijestu podariti još jednu razinu okusa.
Ne pretjerujte s dodacima
Obično, pri izradi pizze, čini se kako trebamo staviti količinski puno sira, salame i ostalih dodataka jer nam inače pizza izgleda siromašno. No ako se pretjera, rezultat može biti nedovoljno pečeno tijesto, stoga savjetujemo da potražite idealan omjer!