FOTO/Unsplash
Ova pita od kupina sa zobi bez glutena i mliječnih proizvoda zaslađena je samo medom i javorovim sirupom.
povezane vijesti
Savršen desert koji će na zdrav način zadovoljiti vašu slatku želju. Lako za pripremu i tako slasno! Dovoljno je pomiješati bademovo brašno, zob i malo soli s vanilijom, kapljicom mlijeka od orašastih plodova, javorovim sirupom i kokosovim uljem. Uzmite žlicu da sve to kombinirate i otprilike 2 minute kasnije imate svoj drobljeni dio.
SASTOJCI
- 3 šalice bademovog brašna
- 1 šalica zobi
- 1/2 šalice rastopljenog kokosovog ulja
- 1/2 šalice javorovog sirupa
- 2 žlice mlijeka od orašastih plodova
- 1 žličica vanilije
- 1/8 žličice morske soli
- 3 šalice kupina
- 1/2 šalice nezaslađenog isjeckanog kokosa
- 1 žlica kukuruznog škroba
- 1/8 žličice morske soli
- 1/2 šalice meda
- 3/4 šalice vode
UPUTE
Zagrijte pećnicu na 250 stupnjeva.
U veliku zdjelu dodajte bademovo brašno, zob, kokosovo ulje, javorov sirup, mlijeko od orašastih plodova, vaniliju i morsku sol i vodu dobro miješajte dok se ne stvore mrvice.
Dodajte sve osim 1 šalice mrvica u tepsiju obloženu papirom za papir i čvrsto pritisnite na dno kako biste oblikovali podlogu kore za pitu.
U međuvremenu u malu posudu dodajte kupine, isjeckani kokos, kukuruzni škrob, morsku sol, med i vodu, dobro promiješajte i pustite da zavrije. Kad zavrije, smanjite vatru na srednje nisku i pirjajte često miješajući 10-15 minuta ili dok kupine ne mogu lako mljackati uz bok lonca. (vidi video).
Nadjev od pita od kupina dodajte u prethodno pečenu koru, pospite preostalim mrvicama od bademove zobi i vratite u pećnicu na dodatnih 10 minuta.
Izvadite iz pećnice i ostavite da se hladi na pultu 20 minuta, a zatim prebacite u hladnjak na 2 sata.
Nožem pređite oko ruba, a zatim uklonite bočnu stranu. Izrežite na 8 dijelova i uživajte!