Nježna krema

Kad je već vrijeme grozno, oraspoložite se uz mousse od jagoda. Jako se brzo napravi

Šarlota Brnčić

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Vrlo je ukusan kao međuobrok, a za pripremu vam treba svega par sastojaka

Ne postoji ništa proljetnije od jagoda, toliko slatkih i sočnih da svaki desert čine savršenim.


Kao i mousse od jagoda koji vam nudimo, desert na žlicu koji se vrlo jednostavno pravi i priprema za samo dvadesetak minuta.


Tako, ako ste još početnik, možete napraviti malu deliciju koju svi vole.


Sastojci:


  • 250 g jagoda
  • 60 g šećera
  • 400 ml vrhnja za šlag
  • 2 listića jestive želatine

Za ukrašavanje:


  • 10 jagoda

Priprema: Namočite želatinu u hladnoj vodi na vrijeme naznačeno na pakiranju. U međuvremenu očistite jagode, odstranite peteljku i blendajte ih mikserom dok ne dobijete glatku kremu.


U loncu zagrijte 2 žlice vode i otopite namočene i dobro ocijeđene listiće želatine. Kad se potpuno otope, dodajte smjesu u kremu od jagoda.


U čistoj hladnoj zdjeli pjenjačom umutiti vrhnje sa šećerom. Kad je gotovo, dodajte ga u smjesu od jagoda, laganim pokretima, odozdo prema gore.


Podijelite mousse od jagoda u pojedinačne čašice, ukrasite ih s nekoliko cijelih jagoda. Ostavite da odstoji u hladnjaku najmanje pola sata prije posluživanja.