Foto: iStock
Nevjerojatno su jednostavni za napraviti i potencijalno će postati vaš novi omiljeni način jedenja krumpira
povezane vijesti
Ako još uvijek niste probali ovaj sjajan način pripreme pečenih krumpira, što se čeka?
Za to postoji nekoliko razloga: nevjerojatno ih je jednostavno napraviti, a okus im je gurmanski! Pogotovo ako uživate u okusu parmezana, koji se u obliku hrskave korice nalazi na krumpirima tako da je svaki zalogaj harmonija izuzetnih okusa.
Odličan su prilog za ručak, večeru ili kao obrok sam za sebe, a ako vas zanima kako ga napraviti, recept donosimo u nastavku.
Sastojci
- 500 g mini krumpira
- 100 g otopljenog maslaca
- 2 žlice svježe nasjeckanog ružmarina
- 1 žličica dimljene paprike
- 1 žličica češnjaka u prahu
- 1 žličica luka u prahu
- 1/4 žličice morske soli
- 1/2 žličice papra
- 30 g svježe ribanog parmezana
Priprema
Stavite grijati pećnicu na 220°C.
Dok se pećnica zagrijava , pripremite krumpir tako da ga prerežete na pola a potom nožem izrežete plitku mrežicu kako je prikazano na videu.
Nakon toga, miješajući preostaje sastojke napravite pastu koju ćete izliti na manji lim za pečenje, ravnomjerno ju rasporediti po dnu i potom dodati krumpire tako da plošni dio položite na dobivenu smjesu.
Pecite 35-40 minuta, izvadite i ostavite da se ohlade oko 10 minuta prije posluživanja. Dobar tek!