FOTO/Unsplash
Mikrovalna pećnica ovih će se dana često upotrebljavati
povezane vijesti
Izuzetno brzo, super jednostavno i super zadovoljavajuće – što biste više mogli tražiti? U ovome receptu se koristi bjelanjak umjesto cijelog jaja, a razlog tome je jednostavan – zbog teksture.
Bundeva djeluje kao vezivo i može se koristiti za zamjenu jaja u mnogim receptima. Čokoladne mrvice ili čokoladni čips, dodatno će obogatiti ovaj recept i pretvorit će ovu slasnu šalicu s bundevom u pravu delikatesu.
SASTOJCI
- 2 žlice kokosovog brašna
- 1/4 žličice praška za pecivo
- 1/4 žličice mljevenog cimeta
- 1/8 žličice mljevenog đumbira
- 1/8 žličice mljevenog muškatnog oraščića
- 1 žlica zaslađivača (med, javorov sirup, šećer od trske itd.)
- 1/4 šalice mlijeka (bilo koja vrsta će biti dovoljna)
- 1 bjelanjak
- 2-3 žlice pirea od bundeve
- 1 žlica čokoladnog čipsa
UPUTE
Dodajte kokosovo brašno, prašak za pecivo i začine u šalicu ili zdjelu pogodnu za mikrovalnu pećnicu. Miješajte dok se dobro ne sjedini.
Dodajte zaslađivač po izboru i mlijeko, miješajući dok ne nestanu grudice, prije nego dodate bjelanjke. Vilicom ili pjenjačom umutite jaje u tijesto. Dodajte bundevu, dobro promiješajte kako biste bili sigurni da je sve u potpunosti uklopljeno. Preklopite komadiće čokolade, ostavljajući nekoliko za posipanje po vrhu.
Uključite mikrovalnu pećnicu na 2 1/2 do 3 minute, ovisno o jačini mikrovalne pećnice i debljini šalice. Izvadite iz mikrovalne, uzmite žlicu i uživajte!