![Foto: iStock](https://www.novilist.hr/wp-content/uploads/2025/01/iStock-2165274574-717x478.jpg)
Foto: iStock
Posuti sezamom i poslužiti sa zelenom salatom
povezane vijesti
TEŽINA: jednostavno
VRIJEME: 35 min + vrijeme mariniranja
SASTOJCI ZA 4 OSOBE:
- 400 g pilećih krilca
- 200 ml barbecue umaka
- 2 žlice meda
- 2 žličice slatke paprike
- 1 režanj češnjaka
- prstohvat muškatnog oraščića
- Sol, papar
- sezam
ZA BARBECUE UMAK:
- 300 g ketchupa
- 150 g vode
- 4 žlice šećera
- 3 žlice meda
- 2 žlice jabučnog octa
- 2 žlice umaka Worcestershire
- žličica ljute papričice
- 2 žlice senfa
- 2 žlice slatke paprike
PRIPREMA: Krilca začiniti solju, paprom, slatkom paprikom, muškatnim oraščićem i sjeckanim češnjakom. Pokriti prianjajućom folijom i pustiti da se mariniraju 2 sata u hladnjaku. Dok se krilca mariniraju, pripremite barbecue umak.
U lončić staviti senf, ljutu papričicu, slatku papriku te dodati vodu. Pomiješati i dodati ketchup, ocat, umak Worcestershire i šećer.
Kuhati 15 minuta na laganoj vatri. Zatim dodati med i kuhati još 15 minuta. Gotov umak staviti u steriliziranu staklenku, ohladiti i čuvati u hladnjaku nekoliko mjeseci.
Marinirana krilca peći u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva oko 30 minuta. Po isteku vremena premazati ih s 200 ml barbecue umaka u koji ste umiješali dvije žlice meda. Peći još pet minuta. Posuti sezamom i poslužiti sa zelenom salatom.