RECEPT

Jednostavna slatka pileća krilca uz barbecue umak, odlična su ideja za ručak

Ana Braškić

Foto: iStock

Foto: iStock

Posuti sezamom i poslužiti sa zelenom salatom

TEŽINA: jednostavno


VRIJEME: 35 min + vrijeme mariniranja


SASTOJCI ZA 4 OSOBE:


  • 400 g pilećih krilca
  • 200 ml barbecue umaka
  • 2 žlice meda
  • 2 žličice slatke paprike
  • 1 režanj češnjaka
  • prstohvat muškatnog oraščića
  • Sol, papar
  • sezam

ZA BARBECUE UMAK:


  • 300 g ketchupa
  • 150 g vode
  • 4 žlice šećera
  • 3 žlice meda
  • 2 žlice jabučnog octa
  • 2 žlice umaka Worcestershire
  • žličica ljute papričice
  • 2 žlice senfa
  • 2 žlice slatke paprike

PRIPREMA: Krilca začiniti solju, paprom, slatkom paprikom, muškatnim oraščićem i sjeckanim češnjakom. Pokriti prianjajućom folijom i pustiti da se mariniraju 2 sata u hladnjaku. Dok se krilca mariniraju, pripremite barbecue umak.


U lončić staviti senf, ljutu papričicu, slatku papriku te dodati vodu. Pomiješati i dodati ketchup, ocat, umak Worcestershire i šećer.


Kuhati 15 minuta na laganoj vatri. Zatim dodati med i kuhati još 15 minuta. Gotov umak staviti u steriliziranu staklenku, ohladiti i čuvati u hladnjaku nekoliko mjeseci.


Marinirana krilca peći u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva oko 30 minuta. Po isteku vremena premazati ih s 200 ml barbecue umaka u koji ste umiješali dvije žlice meda. Peći još pet minuta. Posuti sezamom i poslužiti sa zelenom salatom.