FOTO/iStock
Isprobajte recept i počastite se jelom koje je kao stvoreno za proljetni ručak.
povezane vijesti
Kada ogladnite, ovo zdravo jelo od piletine s rižom i graškom ne samo da će vas zasititi, već će vam pružiti i obilje hranjivih tvari. Zdrav obrok bogatog okusa, uljepšat će vaše vrijeme za ručak.
Sastojci
- 1 žlica repičinog uljaa
- 2 crvena luka, prepolovljena i narezana na ploške
- 4 pileća buta (ukupno oko 1 kg), skinuta koža
- 1 žlica svježih listova timijana
- 1 žlica curry praha
- 1 žličica mljevenog pimenta
- 4 velike rajčice, nasjeckane
- 1 crveni čili, očišćen od sjemenki i narezan na ploške
- 2 češnja češnjaka, nasjeckana
- 2 žličice bujona od povrća
- Za rižu i grašak
- 125 g smeđeg basmatija
- 1 crveni luk, nasjeckan
- 2 češnja češnjaka, nasjeckana
- 1 žlica svježih listova timijana, plus dodatak za posluživanje
- 1 žličica bujona od povrća
- 400 g crnog graha
Priprema
KORAK 1
Zagrijte ulje u velikoj tavi za prženje i pecite luk 5 minuta ili dok ne omekša. U međuvremenu piletinu dobro premažite timijanom, curryjem i pimentom. Dodajte u tavu i kratko zapržite piletinu, a zatim dodajte rajčice, čili, češnjak i bujon. Prelijte s 450 ml vode, poklopite i pirjajte 30 minuta ili dok piletina ne omekša.
KORAK 2
U međuvremenu istresite rižu u tavu srednje veličine s lukom, češnjakom, timijanom i bujonom. Ulijte 600 ml vode, poklopite i kuhajte 25 minuta ili dok se tekućina ne upije i riža omekša. Provjerite pred kraj vremena kuhanja da se uvjerite da se ne počne hvatati za tavu. Umiješajte mahune i zagrijte.